SiolNET. Novice Svet
3,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Matejev oče v solzah: Svojo zgodbo na zemlji je končal #video

3,72

termometer

Srbski mediji poročajo, da so v sredo iz Donave izvlekli truplo mladeniča, ki po postavi in ​​oblačilih ustreza pogrešanemu Mateju Perišu iz Splita. Njegov oče Nenad je za Telegraf.rs povedal, da ga je poklicala policija, in dodal, da prihaja v Beograd.

Novinarka televizije N1 je povedala, da bi bili do večera lahko objavljeni rezultati obdukcije.

"Kot sem govoril, moram biti pripravljen na vse. Mogoče je za koga to čudno, a čeprav je bilo težko, mora človek ohraniti upanje. Moja vera me uči, da vedno obstaja upanje," je povedal Matejev oče.

"Čeprav je to slovo, ne bomo opustili upanja, da se znova srečamo," je še dodal.

"Matej je svojo zgodbo na zemlji končal," je v pogovoru za RTL povedal Matejev oče Nenad.

Truplo bodo odpeljali na obdukcijo

"Najdeno truplo bodo odpeljali na obdukcijo. Družina je prva, ki mora biti seznanjena s tem, ali je to Matej. Obdukcija bi se lahko končala do jutra, pozneje bo mogoče povedati, kaj je bil vzrok smrti in kaj se je zgodilo z Matejem Perišem," je povedal načelnik hrvaške policije.

"S srbsko policijo bomo videli, katere analize je še mogoče izvesti, na primer toksikološke analize in podobno. Ali je to mogoče izvesti, bo znano čez nekaj ur," je povedal Gerovac.

"DNK je treba še primerjati"

"DNK je še treba primerjati, a glede na oblačila se zdi, da ustreza Mateju. No, to lahko rečem, drugega za zdaj nimam. Zelo težko mi je, pričakovali smo kakšno bolj veselo informacijo, a s tem se moramo spopasti, jaz in moja družina. Tako je, več ne morem reči. Zelo težko mi je. Prišel bom v Beograd," je za Telegraph povedal Nenad Periš, Matejev oče.

"Hči mi je rekla: 'Oče, pojdi po Mateja in ga pripelji domov,'" je povedal Matejev oče.

V Beograd tudi hrvaška policija

Delegacija hrvaške policije je danes popoldne prispela v Beograd na čelu s pomočnikom glavnega direktorja policije in načelnikom Uprave kriminalistične policije Antoniem Gerovacem.

"Dobili smo vse informacije in kar je potrebno. Stopili smo v stik z raziskovalci in intenzivirali stik z Matejevim očetom. Obstaja tudi uradna različica tega, kar se zgodilo, a za zdaj ne morem govoriti o podrobnostih," je januarja že povedal Gerovac.

Spomnimo, da so Mateja Periša prijatelji nazadnje videli 31. decembra 2021. Nato so beograjski policiji povedali, da ne vedo, kje je. Vsi skupaj so bili v Beogradu, izginotje so prijavili 31. decembra zjutraj, a policija izginotja ni takoj zabeležila, ampak jim je svetovala, naj obiščejo bolnišnice. Istega dne ob 18. uri so uradno začeli iskanje.

Štiri mesece in pol pozneje srbski mediji poročajo, da so iz Donave izvlekli truplo, ki po oblačilih in postavi ustreza Mateju. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin