SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Italijanska policija zasegla bogato mafijsko premoženje

2

termometer

Italijanska policija je zasegla premoženje zaprtega poslovneža Giaocchina Campola v vrednosti 330 milijonov evrov, vključno z 256 posestmi in bogato zbirko umetniških del.

72-letni Campolo, imenovan tudi "kralj videopokra", si je pridobil ogromno premoženje z igralnimi avtomati, ki so delovali na podlagi goljufije.

Imel je odprtih 27 bančnih računov Campolo, ki je bil lani obsojen na 18 let zaporne kazni, je imel v lasti zbirko 119 umetniških del, med katerimi je bila tudi slika Salvadorja Dalija.

Bil je lastnik hiš v Milanu, Parizu in Rimu, v Italiji in Franciji pa je imel odprtih 27 bančnih računov. Pomagal je tudi pri financiranju vplivne mafijske združbe 'Ndrangheta iz svoje rodne Kalabrije, je sporočila italijanska policija.

'Ndrangheta v grščini pomeni pogum "Zasegi premoženja so trenutno najučinkovitejše orožje za boj proti organiziranemu kriminalu. Z odvzemom bogastva odvzamemo tudi ugled in prestiž 'Ndranghete znotraj njenega kriminalnega okolja," so povedali predstavniki policije.

Mafijska združba 'Ndrangheta, kar v grščini pomeni pogum, ima tesno strukturo članov, ki jo je zelo težko prebiti. Pomembno vlogo igra v mednarodnem prekupčevanju z drogami, njen letni denarni promet pa naj bi znašal več deset milijard evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin