Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2023,
15.07

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Eifflov stolp Pariz

Četrtek, 17. 8. 2023, 15.07

8 mesecev, 2 tedna

Incident v Parizu: moški s padalom skočil z Eifflovega stolpa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Eifflov stolp Pariz | Eifflov stolp je glavna turistična točka francoske prestolnice. Lansko leto je privabila kar 5,9 milijona obiskovalcev. Incidenti v stolpu so sicer dokaj pogosti. | Foto Reuters

Eifflov stolp je glavna turistična točka francoske prestolnice. Lansko leto je privabila kar 5,9 milijona obiskovalcev. Incidenti v stolpu so sicer dokaj pogosti.

Foto: Reuters

Francoska policija je danes v Parizu aretirala moškega, ki je s padalom skočil z Eifflovega stolpa. Zaradi incidenta se je stolp za obiskovalce odprl nekoliko pozneje kot sicer, podjetje, ki upravlja objekt, pa je sporočilo, da je proti moškemu vložilo kazensko ovadbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Moški, ki je izkušen plezalec, je v Eifflov stolp vstopil kmalu po 5. uri po srednjeevropskem času, precej pred uradnim odprtjem stolpa. Po navedbah upravljavca objekta Sete so ga varnostniki hitro opazili. Kljub temu se mu je uspelo približati vrhu 330 metrov visoke strukture, od koder je tudi skočil.

S svojim početjem ogrožal življenja drugih

Pristal je na bližnjem stadionu, kjer ga je policija aretirala zaradi ogrožanja življenja drugih. "Zaradi takšnega neodgovornega dejanja so ljudje, ki delajo na stolpu ali pod njim, v nevarnosti," pa je v izjavi sporočilo podjetje Sete. Ob tem je dodalo, da je proti moškemu vložilo kazensko ovadbo.

Eifflov stolp je glavna turistična točka francoske prestolnice. Lansko leto je privabila kar 5,9 milijona obiskovalcev. Incidenti v stolpu so sicer dokaj pogosti. Prejšnji teden so obiskovalce stolpa zaradi lažnega obvestila o bombi evakuirali dvakrat v enem dnevu. V ponedeljek pa so v stolpu našli dva opita ameriška turista, ki sta tam prenočila.

Francoski vojak pred Eifflovim stolpom
Novice Eifflov stolp zaradi obvestila o bombi začasno zaprli
Požar Argentina
Novice Na avtocesti izbruhnil požar, ljudje so panično bežali z avtobusa #video
Ne spreglejte