SiolNET. Novice Svet
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikea bo še zmanjšala poslovanje v Rusiji in Belorusiji

0,04

termometer

Ikea | Ikea bo prodala tudi nekaj svojih zalog pohištva v Rusiji, obenem pa bo zmanjšala tudi število zaposlenih v štirih tovarnah Ingka Group v Rusiji. | Foto: STA
Ikea bo prodala tudi nekaj svojih zalog pohištva v Rusiji, obenem pa bo zmanjšala tudi število zaposlenih v štirih tovarnah Ingka Group v Rusiji. Foto: STA

Švedski pohištveni velikan Ikea, ki je po ruskem napadu na Ukrajino v začetku marca že začasno ustavil poslovanje v Rusiji in Belorusiji, zdaj napoveduje dodatno zmanjšanje svoje prisotnosti v obeh državah, ki sodelujeta v agresiji. Ikea bo zmanjšala število zaposlenih v trgovskih središčih, napoveduje tudi prodajo svojih ruskih tovarn.

Ikea, natančneje njeni krovni skupini Ingka in Inter Ikea, ima v Rusiji 17 trgovin in štiri proizvodne obrate, vse skupaj je do februarskega ruskega napada na Ukrajino kot eden večjih tujih delodajalcev zaposlovala okoli 15 tisoč ljudi.

Dober teden dni po ruski agresiji je Ikea, ki je v Rusiji prisotna od leta 2000, skupaj s številnimi drugimi zahodnimi podjetji začasno ustavila poslovanje v največji svetovni državi in tudi v Belorusiji, ki z Rusijo sodeluje pri vojaških aktivnostih v Ukrajini.

McDonalds's Rusija Novice Prvi McDonald's v Rusiji leta 1990. Zaradi vojne ima zdaj novo ime. #foto

Zaustavlja se trgovska dejavnost, vojna se nadaljuje

"Žal se razmere niso izboljšale in uničujoča vojna se nadaljuje," so v sporočilu za javnost zapisali v Ingka Group. To je po njihovih navedbah močno vplivalo na poslovanje in dobavne verige po vsem svetu, na kratek rok pa ne vidijo možnosti za nadaljevanje delovanja v Rusiji in Belorusiji.

Trgovska dejavnost je tako zaustavljena, število zaposlenih v trgovinah pa bodo zmanjšali. Podrobnosti v Inter Ikea Group, ki upravlja trgovske centre, za zdaj niso navedli.

Joe Kaeser Novice Mož, ki trdi, da je spoznal tri različne Vladimirje Putine

Ikea bo prodala tudi nekaj zalog pohištva v Rusiji

Ikea bo prodala tudi nekaj svojih zalog pohištva v Rusiji, obenem pa bo zmanjšala tudi število zaposlenih v štirih tovarnah Ingka Group v Rusiji. Podrobnosti tudi v tem primeru niso navedli. So pa napovedali, da bodo tudi začeli postopke za prodajo teh proizvodnih obratov.

Trajno bodo prenehali izvajati tudi logistične aktivnosti v Rusiji in Belorusiji.

Vladimir Putin Novice Zelenski ima nov vojni cilj: Ukrajinska zastava se bo znova dvignila nad ... Aleksej Navalni Novice Navalnega premestili v kazensko kolonijo. Kam, je skrivnost. Policija Ukrajina Novice Američani: Putin še vedno upa, da mu bo to uspelo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin