SiolNET. Novice Svet
9,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvati tukaj začeli graditi enega največjih turističnih projektov #video

9,65

termometer

V Pulju so stekla dela na turističnem projektu Sveta Katarina - Monumenti, je potrdil lastnik družbe Kermas vlaganja Danko Končar, eden najbogatejših Hrvatov, ki bdi nad projektom. Projekt je vreden 65 milijonov evrov, po načrtih pa bo v treh fazah potekal do leta 2020. Gre za del enega največjih hrvaških turističnih projektov Brioni Riviera.

Video: YouTube

Do prihodnje poletne turistične sezone bodo po Končarjevih pojasnilih zgradili marino s 400 privezi na enem od treh otočkov v puljskem zalivu Sveta Katarina. To predstavlja prvo fazo projekta, ki je vredna 19,5 milijona evrov. V sklopu marine bodo tudi restavracija, bar, muzej in parkirišče. Obnovili bodo tudi most, s katerim je otoček Sveta Katarina povezan s polotokom Monumenti.

Sledila bo gradnja "suhe" marine v nekdanjemu kamnolomu, katere vrednost je ocenjena na 22 milijonov evrov. Poleg tisoč mest za plovila na kopnem bo imela tudi dodatnih 150 privezov ob morju.

V tretji fazi bodo na Monumentih zgradili hotelski kompleks s tremi poslopji, v katerih bo 98 sob, je še povedal Končar. Celotno območje projekta, veliko 42 hektarjev, je nekoč uporabljala mornarice nekdanje jugoslovanske armade (JLA).

Končar je projekt pripravil leta 2010, a se je uresničitev zavlekla predvsem zaradi zahtev konservatorjev, ker je bilo območja nekdanje vojaške baze pred štirimi leti razglašeno za območje kulturne dediščine.

Video: YouTube

Projekt Sveta Katarina - Monumenti je mišljen kot del večjega projekta Brioni Riviera, ki predvideva preureditev 262 hektarjev zemljišč ob obali pri Pulju in na Brionih v elitni turistični kompleks s pristaniščem za megajahte, kongresnim središčen in vrsto hotelskih namestitev za elitni turizem. Vrednost celotnega projekta je več kot 200 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin