Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2017,
18.05

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Hrvaška orožje ministrstvo za notranje zadeve avtomatske puške posel HS Produkt

Četrtek, 14. 12. 2017, 18.05

6 let, 4 mesece

Hrvaško notranje ministrstvo prejelo tisoč novih kosov avtomatskega orožja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Nove hrvaške puške | Foto Ministrstvo za notranje zadeve RH

Foto: Ministrstvo za notranje zadeve RH

Potem ko je hrvaško notranje ministrstvo s podjetjem HS Produkt jeseni sklenilo dogovor o nakupu novih avtomatskih pušk, je v Zagreb danes prispelo tisoč novih pušk modela VHS – K2. Z novim orožjem bodo na ministrstvu najprej opremili svoje pripadnike specialnih in intervencijskih enot in tudi pripadnike obmejne policije.

"Najboljši inštruktorji in policisti so puške pred tem testirali v različnih pogojih in taktičnih položajih. Rezultati so pokazali, da nove avtomatske puške v primerjavi s tistimi, ki jih trenutno uporabljajo policisti, zagotavljajo neprimerno večjo varnost za uslužbence policije kot tudi za okolico," so danes sporočili predstavniki hrvaškega notranjega ministrstva.

Novo orožje bodo nosili tudi pripadniki obmejne policije

Dogovor o nakupu tisoč avtomatskih pušk sta septembra letos v Karlovcu podpisala hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović in direktor podjetja HS Produkt Željko Pavlin

Kot je septembra povedal hrvaški notranji minister, bodo nove kose orožja uporabljali pripadniki specialnih in interventnih enot ministrstva za notranje zadeve ter pripadniki obmejne policije. Hkrati je minister napovedal, da pričakuje, da se bodo za nakup omenjenih avtomatskih pušk odločili tudi na hrvaški policiji,.

Minister napovedal nova naročila avtomatskega orožja

Kot je takrat pojasnil minister, bo moral vsak policist pridobiti dovoljenje, da je ustrezno oblečen za uporabo puške VHS – K2. Dodal je, da bodo morali inštruktorji za usposabljanje in trening za uporabo omenjenega strelnega orožja pridobiti ustrezno licenco. 

Hkrati je Božinović napovedal, da bodo na ministrstvu z omenjenim podjetjem za svoje potrebe sklenili nova naročila. Kakšna bo njihova dinamika, bo po ministrovih besedah odvisno od proračunskih sredstev. Do konca letošnjega leta je minister sicer najavil naročilo novih 4.700 pušk.

Ne spreglejte