SiolNET. Novice Svet
4,38

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Hrvaški pilot, ki je zasilno pristal na avtocesti, spet zašel v težave

4,38

termometer

Hrvaški pilot manjšega športnega letala je po zasilnem pristanku na avtocesti pred dvema tednoma spet zašel v težave. Tokrat je moral zasilno pristati na letališču vojašnice v Udbini.

Na hrvaškem obrambnem ministrstvu so za Jutarnji list potrdili, da je v petek pozno popoldne na letališču vojašnice v Udbini zasilno pristalo športno letalo, ki je pred tem vzletelo s športnega letališča v hrvaškem Otočcu. Potrdili so tudi, da gre za isto letalo in istega 54-letnega pilota iz Čakovca, ki je sredi avgusta zasilno pristal na avtocesti med Zagrebom in Reko.

cessna 150 Novice Na hrvaški avtocesti zasilno pristalo letalo

54-letni pilot pred dvema tednoma zasilno pristal na avtocesti

Tokrat je moral pilot pristati zaradi okvare na indikatorju goriva. Ker 54-letnik nima opreme za nočno letenje, je moralo letalo počakati v vojašnici do jutra. Pilot in kopilot sta tako prenočila v hotelu.

Zjutraj sta sicer poletela, a sta se morala zaradi slabih vremenskih pogojev vrniti na vojaško letališče. Letalo bodo zdaj do Otočca prepeljali po cesti, saj agencija za civilno letalstvo ni izdala novega dovoljenja za vzlet.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Astrolog / 01.09.2019. ob 11:49 +6 0

  Okvare na letalu, ki se ponavljajo, enkrat motor, drugič sistem za dovod goriva, kažejo na to, da letalo najbrž ni najbolje in po predpisih vzdrževano. Nič ne piše o tem, ali je pilot z dvema zasilnima pristankoma tudi lastnik letala, ali pa je to v lasti kakšnega aerokluba. Kdorkoli je lastnik, bi moral (ne glede na morebitne finančne težave) letalo redno vzdrževati, uprava za zračno plovbo bi morala v nasprotnem stroj prizemljiti.

  +6 0
 • Jes / 01.09.2019. ob 12:12 +3 0

  Ta se igra z življenjem.

  +3 0
 • MarkJurko / 01.09.2019. ob 22:57 +1 0

  Ah, ne ga biksat. Inšpektor pregleduje postopke.

  +1 0
delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin