Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 9. 2021,
13.15

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

umor Hrvaška

Ponedeljek, 13. 9. 2021, 13.15

2 leti, 7 mesecev

Hrvaška: po 16 letih razrešen poskus umora, osumljen tudi Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Hrvaška policija | Osumljenega 61-letnega Slovenca še iščejo. | Foto Guliverimage

Osumljenega 61-letnega Slovenca še iščejo.

Foto: Guliverimage

Hrvaška policija je končala preiskavo poskusa umora podjetnika iz Bosne in Hercegovine v Zagrebu, ki se je zgodil leta 2005. Glavni osumljenec je 52-letni Milan Reljić iz BiH. Hrvaška policija išče tudi 61-letnega državljana Slovenije, ta naj bi bil eden od dveh napadalcev. Primer so rešili med preiskavo policistov iz več evropskih držav.

Takrat neznana napadalca sta v stanovanju v Zagrebu julija 2005 s pištolo v glavo ustrelila 60-letnega podjetnika iz BiH Ljubomirja Gladovića, ta ima tudi hrvaško državljanstvo. Eden od napadalcev je Gladoviću v usta porinil pištolo z dušilcem in streljal.

Napadalca sta bila prepričana, da je podjetnik mrtev, odtujila sta dokumente ter denar. Potem ko sta zapustila stanovanje, se je Gladoviću s poškodovano čeljustjo ter rano na vratu uspelo pripeljati na urgenco. Napad je preživel, poroča danes Jutarnji list.

Kot dodaja, so na kraju zločina našli sledi DNK enega od napadalcev, a jim je šele v začetku letošnjega leta uspelo razkriti, kdo je bil na kraju zločina. Reljić naj bi decembra lani v Münchnu umoril 60-letno podjetnico in jo oropal. Za seboj je znova pustil sledi DNK, ki so jih uvrstili v mednarodno policijsko datoteko. Letos se je pokazalo, da so sledi DNK iz Münchna enake tistim iz Zagreba, tako pa so identificirali Reljića.

Osumljen tudi Slovenec

Kot drugega napadalca iz Zagreba so identificirali 61-letnega državljana Slovenije, ki ga prav tako sumijo kaznivega dejanja poskusa umora, je objavila zagrebška policija na svoji spletni strani. Kot so dodali, so Reljića v začetku leta v Srbiji izročili Nemčiji, medtem ko 61-letnega Slovenca, čigar imena ne navajajo, še iščejo.

prometna nesreča
Novice Nedelja vzela življenji dveh motoristov
Policija
Novice Zaradi hudih poškodb v prometni nesreči umrl 57-letni voznik

 

Ne spreglejte