SiolNET. Novice Svet
4,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hiša groze na Poljskem: incest očeta in hčerke, v kleti ostanki novorojenčkov

4,67

termometer

policija, Poljska | Tožilci čakajo na obdukcijo, da bi ugotovili vzrok smrti novorojenčkov. Policija še preiskuje posest, da bi ugotovila, ali je morda kje skrito še kakšno truplo. | Foto: Reuters
Tožilci čakajo na obdukcijo, da bi ugotovili vzrok smrti novorojenčkov. Policija še preiskuje posest, da bi ugotovila, ali je morda kje skrito še kakšno truplo. Foto: Reuters

Piotru Gierasiku in njegovi hčeri Paulini grozi dosmrtna ječa zaradi umora in incesta, potem ko so v kleti družinske hiše odkrili razpadajoča trupla treh novorojenčkov. Do grozljivih odkritij je policijo pripeljal namig socialni službi.

Posmrtne ostanke dveh novorojenčkov so v hiši v vasi Czerniki na severu Poljske odkrili v petek, tretjega v soboto. Vsi so bili v plitkem grobu, zaviti v plastične vrečke.

Po odkritju so aretirali 54-letnega očeta, obtoženega treh umorov in incesta z 20-letno hčerjo. Incestuozno razmerje je imel tudi z drugo hčerjo, ki jo je posilil, poroča Daily Mail.

Starejša hči Paulina Gierasik je obtožena dveh umorov in incesta. Tožilstvo verjame, da je Piotr ​​​​Gierasik dva umorjena otroka zaplodil z 20-letnico, ki naj bi bila z očetom v sporazumni zvezi. Tretji otrok je bil iz razmerja, ki ga je imel z drugo hčerko, potem ko jo je posilil. 54-letnik je po navedbah tožilstva obtožen tudi umora tretjega otroka.

"Bili so običajna družina"

Piotr ​​​​se je v vas preselil pred približno 15 leti, po smrti žene je ostal sam z otroki. Imela sta od deset do 12 otrok, najstarejši so se iz hiše staršev že izselili, je povedal neki domačin.

"Piotr ​​je dajal dober vtis. Dvorišče je bilo zanemarjeno, a je na hišo namestil nova okna. Ni pil, otroke je peljal na sprehod ali v gozd po gobe. Bili so običajna družina. Kdo bi si mislil, da se bodo v njihovem domu dogajale takšne gnusobe," je dejal. 

Sumljiva nosečnost

Da nekaj ni v redu, so videli sodelavci iz slaščičarne, kjer je bila zaposlena Paulina. Ker je nosila široka oblačila, so posumili, da je noseča. Nato si je vzela tri tedne dopusta, a se je v službo vrnila že po enem tednu.

"Živela sta kot par. Klicala ga je Piotr, po njegovem imenu. Hodila sta z roko v roki. Pred nekaj meseci ji je obril glavo, da je ne bi gledali drugi fantje," je povedala neka druga priča.

Socialno službo naj bi opozoril eden od Paulininih sodelavcev, ko je na telefonu videl neprimerno besedilno sporočilo, ki ga je 20-letnica poslala očetu.

Policija, Slovenija Novice Prijeli osumljenca za umor 64-letnika iz Zgornjega Dupleka #video Lisice, aretacija, kriminalec Novice Štiriinštiridesetletnik osumljen umora v Žalcu, izsiljevanja in še proizvodnje drog #video Lucy Letby Novice Nove podrobnosti največjega pomora otrok: takšna bo usoda medicinske sestre Gradačc Novice Trojni umor v BiH: preiskava dobiva nove razsežnosti
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin