Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 7. 2024,
8.28

Osveženo pred

2 dneva, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

Natisni članek

klub Split Hrvaška

Sreda, 3. 7. 2024, 8.28

2 dneva, 7 ur

Groza v Splitu: padali kosi stekla, na tleh krvavi madeži, poškodovanih 24 mladih ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86
Split Diskoteka Central | Diskoteka Central v Splitu, prek katero se je zgodil incident.  | Foto STA

Diskoteka Central v Splitu, prek katero se je zgodil incident.

Foto: STA

V Splitu je nekaj minut čez polnoč v enem od nočnih klubov počilo steklo in se razletelo po obiskovalcih. Pri tem je bilo poškodovanih 24 ljudi, dva huje. Hudo poškodovani osebi so zadržali v splitski bolnišnici, preostali pa so utrpeli lažje poškodbe in so bili po zdravniški oskrbi odpuščeni. Policisti so na kraju opravili ogled. Po do zdaj ugotovljenih dejstvih je steklena stena počila zaradi prevelike gneče ljudi v klubu. 

Splitski policisti so okoli 00.15 prejeli obvestilo o padanju stekla na Trgu Gaje Blata. Na kraj so odšle vse interventne službe. V izložbi veleblagovnice, tik ob vhodu v nočni klub Central v središču Splita, je bilo razbilo steklo.

Dalmatinski portal piše, da so veliki kosi stekla padali na ljudi, ki so čakali v vrsti za vstop v nočni lokal.

Sprva so policisti poročali, da je za zdravniško pomoč zaprosilo 22 ljudi, iz splitske bolnišnice pa so naknadno sporočili, da je pomoč pri njih poiskalo 24 ljudi. 

"Na KBC Split je bilo sprejetih 24 oseb, vsi tuji državljani, Švedske in Nemčije, od letnika 2004 do 2008. Vsi imajo vbodne in urezninske rane. Dva bolnika smo zadržali na bolnišničnem zdravljenju, mladeniča (2004) na Kliniki za kirurgijo in deklico (2008) na Kliniki za otroško kirurgijo, ostali so bili po oskrbi odpuščeni," so sporočili iz bolnišnice.

Nočni klub so po incidentu zaprli

"Takoj je prišlo osebje, prispelo je pet reševalnih vozil, prišla je tudi policija. Vsi so pomagali ponesrečencem. Nobenega incidenta ali konflikta ni bilo, steklo je preprosto počilo," so sporočili iz nočnega kluba. Klub so po nesreči zaprli, kraj nesreče in vhod pa so ogradili s policijskim trakom.

Občani so zaskrbljeni 

Na Centru 112 so za Dalmatinski portal danes potrdili, da so prejeli klice številnih zaskrbljenih občanov. "Prejeli smo več kot 50 klicev občanov, ki so pred klubom videli krvave madeže in razbito steklo," so navedli.

"Kaj naj vam rečem, danes zjutraj, ko sem prebral, kaj se je zgodilo, mi je takoj postalo slabo. Uboga deklica, upam, da bodo vsi dobro," je za Slobodno Dalmacijo dejala upokojenka, ko je čakala na avtobus na postajališču blizu mesta nesreče.

"Nismo bili tam, smo pa prek prijatelja izvedeli, kaj se je zgodilo, zato smo prišli pogledat, kakšno je stanje. Težko je verjeti, kako gre lahko v sekundi vse narobe, upam, da bodo vsi ozdraveli. Strašno je," je dejal drugi mimoidoči. 

Kri s pločnika je bila medtem sprana, steklo je bilo pobrano. Vse to so opravili čistilci ob prisotnosti policistov, še piše Slobodna Dalmacija. 

Hrvaška policija
Novice Mrtvo pijan vozil po nasprotnem pasu in trčil v avto s štirimi otroki. Deklica se bori za življenje.
Neurje
Novice Grozljivi posnetki iz Črne gore: zaradi neurja in udara strel poročajo o mrtvih
dojenje, dojenček, novorojenček
Novice Hrvaška: 22-letna mama ubila novorojenčka. Vidne so sledi davljenja in ureznin.
Ne spreglejte