Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 4. 2021,
10.01

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

19

Natisni članek

fotografiranje policija Dubaj

Torek, 6. 4. 2021, 10.01

3 leta

Gole pozirale na balkonu, zdaj jim grozi zapor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

19

Dubaj | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Na družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek skupine žensk, ki se sredi belega dne gole nastavljajo fotografskemu objektivu na balkonu ene od stolpnic v središču Dubaja. O zabavi je bila obveščena tamkajšnja policija, ki je vpletene aretirala. Grozita jim denarna in celo zaporna kazen. 

Gole ženske so brezskrbno pozirale na balkonu ene od stolpnic v soseski Marina v Dubaju in pritegnile poglede mimoidočih, ki so fotografije in videoposnetke delili na družbenih omrežjih. Ti pa so pritegnili pozornost tamkajšnje policije, ki je zaradi razvratnega vedenja aretirala skupino ljudi. Med pridržanimi so državljan Rusije, ki naj bi organiziral fotografiranje, in enajst državljank Ukrajine, poroča BBC. 

Kazen tudi za tiste, ki so posnetek delili prek spleta

Aretirani se bodo morali zagovarjati pred sodiščem. Moškemu grozi do 18 mesecev zaporne kazni, preostalim pa do šest mesecev zapora in pet tisoč dirham oziroma 1.1527 evrov globe zaradi kršenja zakonodaje o spodobnem vedenju, kar vključuje tudi goloto in drugo "razvratno obnašanje". Pred kaznijo niso varni niti tisti, ki so posnetek delili na spletu. 

Dubajska policija opozarja pred nesprejemljivim vedenjem, ki ne odraža vrednot in etike emiratske družbe. Tudi v Dubaju tako kot v ostalih arabskih državah veljajo stroga pravila glede obnašanja v javnosti. Izjem ni, pravila veljajo tako za domačine kot tudi za turiste, so jasne tamkajšnje oblasti. 

Zakonodaja prepoveduje goloto, popivanje in celo poljubljanje na javnih krajih. Deljenje pornografskega materiala je strogo prepovedano, za to je zagrožena tudi zaporna kazen. Kakršnokoli objavljanje in deljenje takšnih vsebin sta sankcionirana. 

Leta 2017 so dubajske oblasti Angležinjo obsodile na eno leto zaporne kazni zaradi spolnih odnosov, ki jih je imela z moškim, s katerim ni bila poročena. Ženska je partnerja zaradi grozilnih sporočil prijavila policiji, na koncu pa se je sama znašla za zapahi. 

Rim izgredi
Novice V Italiji izgredi na protestih, Orban napovedal sproščanje, ponekod v Avstriji podaljšujejo ukrepe
Gibraltar cepljenje covid koronavirus
Novice Odprti bari, restavracije ... To je dežela na jugu Evrope, ki je s cepljenjem premagala koronavirus
Ne spreglejte