SiolNET. Novice Svet
0,36

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Francoska vlada vztraja pri pokojninski reformi

0,36

termometer

Edouard Philippe
Foto: Reuters

Francoska vlada je trdno odločena, da bo izvedla reformo pokojninskega sistema, je danes zagotovil premier Edouard Philippe. V državi že drugi dan poteka stavka zaposlenih v javnem prometu, učiteljev in nekaterih drugih delavcev, novi protesti pa so napovedani za torek.

Francozi vedo, da bodo morali postopoma delati dlje, je dejal Philippe. Obljubil je, da bo Francijo spravil v korak z drugimi primerljivimi državami na tem področju.

Vlada namerava pri uveljavitvi univerzalnega pokojninskega sistema sodelovati s sindikati, je zagotovil. Reformo nameravajo predstaviti v sredo in jo bodo uveljavili progresivno, je še pojasnil.

Francija stavka Novice Francija paralizirana #video #foto

Zaposleni v pariškem javnem prometu, učitelji in delavci so danes nadaljevali s stavko, zaradi česar je prihajalo do številnih težav v prometu. Sindikati so zaposlene v torek znova pozvali na velik protest.

Glavna zahteva stavkajočih je opustitev načrtovane reforme pokojninskega sistema, s katero želi predsednik Emmanuel Macron uvesti univerzalni pokojninski sistem, ki bi odpravil bonitete zaposlenih v državnih prevoznih in komunalnih podjetjih. Poseben status med drugim uživajo tudi mornarji, odvetniki in zaposleni v pariški operni hiši. Zaposleni ukinitvi bonitet, ki so lahko v obliki pravice do višje pokojnine ali zgodnejše upokojitve, nasprotujejo.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • niagara1 / 06.12.2019. ob 19:55 +4 0

  Na mednarodni koferenci za nato ,se je posmehoval USA precedniku.V svoji drzavi sedaj se pa boji ze svoje sence,ko gleda na televiziji ,kaj se v drzavi dogaja.Bodi sedaj junak kot si bil v Londonu.

  +4 0
 • MajaKajza / 07.12.2019. ob 05:55 +1 0

  Tudi v Sloveniji nujno potrebujemo reformo...vse pokojnine na raven 60% za vse enako, za vse od prve do zadnje pokojnine in ta izračun naj ostane naslednjih 20 let enak 60%. Uskladitev pa naj se enkrat letno dopolni v enakem znesku za vse upokojence.

  +1 0
 • Razvojnik / 08.12.2019. ob 20:36 0 - 1

  Vsaka pokojnina, ki ni 100% vezana na vplačana sredstva pomeni družbeno NEENKOPRAVNOST (ker enaki ne bomo nikoli, razen če se kloniramo).

  0 - 1
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin