SiolNET. Novice Svet
4,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fotografije umorjenega dekleta objavil na Instagramu, ta se je zganil šele dan pozneje

4,96

termometer

Tina Dobovšek, Instagram
Foto: Nikola Janušič

Ameriški mediji poročajo o umoru vplivnice z Instagrama, zločin se je zgodil v nedeljo v mestu Utica v Zvezdni državi New York. Sedemnajstletno Bianco Devin je ubil njen fant, 21-letni Brandon Andrew Clark. Slike umorjenega dekleta je nato delil na družabnem omrežju Instagram, kjer so krožile ves dan, preden jih je upravljavec aplikacije v lasti Facebooka dokončno umaknil.

DeepNude Digisvet Sporni "čudežni" program, ki lahko sleče vsako žensko: raje ga ne iščite

Iz objave, ki jo je spisala lokalna policija mesta Utica zvezdne države New York, je razvidno, da sta se 17-letna Bianca Devin in njen fant 21-letni Brandon Andrew Clark odpravila na koncert v mesto. Tam naj bi se zapletla v spor. 

Malo pozneje naj bi se nato z njegovim vozilom odpeljala s prizorišča koncerta proti dekletovemu domu. Clark naj bi med vožnjo objavil zgodbo na Instagramu s pripisom "prihaja pekel". Nato jo je umoril.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bianca ⚖️ (@escty) on

Na umor opozorili uporabniki spleta

Fotografije trupla je nato fant najprej objavil na igralni platformi Discord, kmalu zatem pa so zaokrožile še na aplikaciji Instagram. Policijo so o dogodku najprej obvestili uporabniki platforme Discord. Policisti naj bi prejeli več klicev. 

Clark naj bi potem tudi sam poklical policijo in priznal, da je umoril Devinovo, povedal je tudi, da bo sodil še sebi. To je po prihodu policistov tudi poskušal storiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bianca ⚖️ (@escty) on

A policiji je uspelo preprečiti najhujše: hudo ranjenega Clarka so odpeljali v bolnišnico na operacijo. Bil naj bi zunaj smrtne nevarnosti. Čeprav še vedno v bolnišnični oskrbi, ga je policija priprla, zdaj ga bremeni kaznivega dejanja umora. 

Slike na Instagramu dostopne še ves dan

Instagram, ki je sicer v lasti Facebooka, fotografij kljub občutljivi vsebini ni umaknil s plaforme še naslednjih 24 ur. Te so bile še vedno prosto dostopne, sicer z zaščito zamegljenega profila. Zaradi tega je bil deležen ostrega vala kritik tako uporabnikov kot tudi družinskih članov Devinove.

Njena mačeha Kaleigh je bila nad dejanji deljenja slik na spletu ogorčena. V svoji objavi na Facebooku je napisala: "Kaj za vraga je narobe z vami, ljudje? Videla sem slike umorjene Biance in ta podoba bo za vedno zapečatena v mojih mislih. Kaj če bi bili malo uvidevni do njenih sorodnikov. Kaj če bi bili uvidevni do nje." Njeno objavo je povzel britanski Mirror.

Facebook se je odzval z opravičilom

Po poročanju medijev je bil Clarkov profil na Instagramu ukinjen šele v ponedeljek, več kot 24 ur po prvi sporni objavi. Fotografije, ki so bile prej dostopne, so umaknili. Odzval se je tudi predstavnik Facebooka.

"Sočustvujemo s tistimi, ki jih je ta dogodek prizadel. Izvajamo vse ukrepe, da bi slike umaknili z naših platform."

pametni telefon Trendi Instagram bo nasilneže spraševal: Ste prepričani?

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Mira / 18.07.2019. ob 11:22 +3 0

    Tukaj ni kaj komentirat. Ljudje so hujše zveri, kot medvedi in volkovi, ki bi jih nekateri radi "odvzeli".

    +3 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin