SiolNET. Novice Svet
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Farage se v Evropskem parlamentu ne bo pridružil Salviniju

0,08

termometer

Nigel Farage
Nigel Farage je sporočil, da se njegova Stranka brexit v Evropskem parlamentu ne bo pridružila politični skupini Evropa narodov in svobode (ENF). Foto: Reuters

Britanski evroskeptik Nigel Farage je sporočil, da se njegova Stranka brexit ne bo pridružila evropski politični skupini Evropa narodov in svobode (ENF), v kateri sta tudi skrajno desna Liga italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija in skrajno desna Nacionalna fronta pod vodstvom Marine Le Pen.

"Po kratkem srečanju s članom skupine ENF pretekli teden je bilo veliko namigovanja, ki ga je spodbujal tudi ta posameznik, da se bo Stranka brexit pridružila njihovi politični skupini," je sporočil Nigel Farage. "Lahko potrdim, da to ne drži in da se stranka ne bo pridružila ENF," je pojasnil britanski evroskeptik.

viktor orban Novice Fidesz želi ostati v EPP

Farage: Ne bomo se pridružili ENF

Britanski evroposlanec, čigar stranka je na nedavnih evropskih volitvah v Veliki Britaniji slavila z osvojenimi 29 mandati, se je pretekli teden srečal s članom italijanske Lige Marcom Zannijem. Ta je takrat dejal, da bi lahko dogovor o sodelovanju dosegli ta teden.

Salvini je sicer pred časom napovedal "super politično skupino" skrajne desnice v Evropskem parlamentu, a mu te očitno ne bo uspelo sestaviti. ENF se sicer predvsem na račun uspeha Lige, ki je v Italiji osvojila 28 mandatov, obeta okrepitev v novem sklicu parlamenta.

matteo salvini Novice Salvini: Odločitev o obstanku vlade bo znana do konca junija

Farageev tiskovni predstavnik je medtem pojasnil, da nameravajo preoblikovati politično skupino Evropa svobode in neposredne demokracije (EFDD), ki jo Farage vodi v trenutnem sklicu Evropskega parlamenta. Glede na rezultate volitev bo imela skupina v novem sklicu manj evropskih poslancev. Za ustanovitev politične skupine je v Evropskem parlamentu potrebnih 25 poslancev iz najmanj četrtine držav članic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin