SiolNET. Novice Svet
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Evropski parlament bo zbiral pričevanja o spolnih napadih

0,06

termometer

Evropski parlament
Foto: Reuters

Zaposleni v Evropskem parlamentu so napovedali, da bodo v torek odprli posebno spletno stran, na kateri bodo zbirali pričevanja o seksizmu, spolnem nadlegovanju in spolnih napadih v Evropskem parlamentu. "Čas je, da končamo kulturo molka na naših delovnih mestih, da podpremo žrtve in jih spodbudimo, da spregovorijo," so napovedali.

Pod geslom MeTooEP so že odprli poseben profil na Twitterju, napovedujejo pa tudi objavo bloga na spletni strani www.metooep.com, ki naj bi zaživela s torkom, ko napovedujejo tudi posebno predstavitev projekta na novinarski konferenci v Evropskem parlamentu.

Kot pojasnjujejo, so "spontano gibanje" zaposlenih v Evropskem parlamentu. Organizirali so se 8. marca letos, potem ko so zbrali tudi tisoč podpisov pod zahtevo, da se začne polno izvajati resolucija parlamenta o boju proti spolnemu nadlegovanju in zlorabam v EU.

Vatikan Novice Generalni tožilec: Vatikan je vedel za spolne zlorabe otrok

Ta je bila sprejeta oktobra lani, ob izbruhu afere z razkritji sistematičnih spolnih zlorab, ki jih je storil ameriški filmski producent Harvey Weinstein, s čimer se je začelo tudi zdaj že globalno gibanje #MeToo.

Kot so še opozorili pobudniki gibanja v Evropskem parlamentu, se vse od tedaj "borijo s konservativnimi silami v Evropskem parlamentu, ki nasprotujejo pozivom iz omenjene resolucije".

Zloraba otrok na internetu Novice Nekdanjemu župniku zaradi spolne zlorabe štiriletna zaporna kazen

Cilj projekta #MeTooEP je, "da razkrijemo, kaj se zares dogaja", je za bruseljski spletni bilten EUobserver povedala Anni Hirvela, asistentka liberalne evropske poslanke iz Avstrije, koroške Slovenke Angelike Mlinar.

Spolno nadlegovanje otrok Novice Unicef Slovenija poziva k prijavi suma spolne zlorabe otroka

V gibanju za zdaj po njenih besedah sodeluje 15 do 20 zaposlenih v Evropskem parlamentu. Za blog so že zbrali okoli 30 zgodb, ki bodo objavljene anonimno, namen tega pa je predvsem pokazati žrtvam zlorab, da niso same. Nekaj zgodb pa je resnično pretresljivih, je še povedala Hirvela in poudarila, da je tudi sama izkusila določeno obliko spolnega nadlegovanja in da bo tudi njena zgodba med objavljenimi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin