Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 4. 2023,
16.32

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

8

Natisni članek

rušenje hiš volitve Črna gora Milo Đukanović

Sreda, 5. 4. 2023, 16.32

1 leto

Dva dni po izgubljenih volitvah mora rušiti svoji črni gradnji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

8

Milo Đukanović | Dolgoletni črnogorski predsednik Milo Đukanović mora svoja nezakonito zgrajena objekta v Nikšiću porušiti v 20 dneh. | Foto Guliverimage

Dolgoletni črnogorski predsednik Milo Đukanović mora svoja nezakonito zgrajena objekta v Nikšiću porušiti v 20 dneh.

Foto: Guliverimage

Gradbena inšpekcija je odhajajočemu črnogorskemu predsedniku Milu Đukanoviću v torek naložila, da poruši svoja nezakonito zgrajena objekta v Nikšiću. To odločitev so inšpektorji sprejeli le dva dni po tem, ko je politični veteran Đukanović izgubil v drugem krogu predsedniških volitev proti kandidatu Gibanja Evropa (PES) Jakovu Milatoviću. Đukanović je danes tudi napovedal odstop s čela Demokratske stranke socialistov (DPS). 

Urbanistično-gradbena inšpekcija je odločila, da mora Đukanović v 20 dneh porušiti dva objekta v svojem rojstnem kraju, ki merita 170 in 89 kvadratnih metrov, ker naj ne bi bila v skladu z veljavnim prostorskim načrtom občine Nikšić, poroča črnogorski časnik Vijesti.

Odločitev inšpekcije je javnosti razkrilo Demokrščansko gibanje, ki sta ga lani ustanovila nekdanji črnogorski premier Zdravko Krivokapić in nekdanji direktor agencije za nacionalno varnost Dejan Vukšić.

"Državljani lahko zdaj jasno vidijo, kdo je kršil zakon" 

"Državljani, vključno s 40 odstotki, ki so glasovali za predsedniškega kandidata Mila Đukanovića, lahko zdaj, če še niso, jasno vidijo, kdo je kršil zakon, kako je to storil in, kar je najpomembnejše, koliko je Milo Đukanović spoštoval črnogorske ustanove," so sporočili v izjavi za javnost.

Demokrščansko gibanje je podprlo predsedniško kandidaturo Milatovića, ta je bil med drugim tudi gospodarski minister v Krivokapićevi vladi.

Milatović je v drugem krogu predsedniških volitev po še neuradnih rezultatih prejel 58,9 odstotka glasov, Đukanović pa 41,1 odstotka.

Đukanović napovedal odstop s čela svoje stranke DPS

Črnogorski predsednik Milo Đukanović je po porazu na nedeljskem drugem krogu predsedniških volitev danes napovedal odstop s čela Demokratske stranke socialistov (DPS), ki jo vodi od leta 1998. Odstop je podal na današnji seji predsedstva stranke, v četrtek pa bo tudi uradno odstopil na seji glavnega odbora, poroča Radio Slobodna Evropa.

Đukanovića bo na čelu stranke kot vršilec dolžnosti nasledil vodja poslanske skupine DPS Danijel Živković.

Đukanović je že prej napovedal, da se bo umaknil s čela stranke, a poudaril, da bi morali v stranki izvoliti novo vodstvo, poročajo podgoriške Vijesti.

Jakov Milatović
Mnenja Gibanje Evropa zdaj z zmago Milatovića dobilo nov zagon
Jakov Milatović
Novice Po prvih rezultatih novi predsednik Črne gore politični novinec Milatović
Milo Đukanović
Novice Je v Črni gori pred vrati politični pretres?
Ne spreglejte