Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2024,
10.42

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

dolg stroški Donald Trump

Četrtek, 23. 5. 2024, 10.42

3 tedne, 2 dneva

Donald Trump odvetnikom dolguje najmanj 1,1 milijona dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Donald Trump | Zadnje poročilo Zvezni volilni komisiji (FEC) kaže, da je odbor Rešimo Ameriko samo aprila za Trumpove pravdne stroške plačal 3,3 milijona dolarjev. | Foto Reuters

Zadnje poročilo Zvezni volilni komisiji (FEC) kaže, da je odbor Rešimo Ameriko samo aprila za Trumpove pravdne stroške plačal 3,3 milijona dolarjev.

Foto: Reuters

Bivši ameriški predsednik Donald Trump, ki se sooča s številnimi kazenskimi pregoni in tožbami, petim različnim odvetniškim družbam dolguje najmanj 1,1 milijona dolarjev, po poročanju medija Daily Beast kaže poročilo odbora za politično akcijo Rešimo Ameriko, ki ga Trump uporablja za plačevanje pravdnih stroškov.

Odbore za politične akcije so ameriški politiki ustanovili za izogibanje zakonskim omejitvam o višini dovoljenih donacij za kampanje. Lahko zbirajo neomejene vsote denarja in jih porabljajo za kandidate, pri čemer se s kandidati in njihovimi kampanjami ne smejo usklajevati. Odbor lahko plačuje tudi za pravdne stroške kandidatov, če to ni izključno v njihovo zasebno korist. Če kandidat tožbo izgubi, bi moral denar vrniti, kar pa je odvisno od tega, ali bo odbor terjal povračilo stroškov.

Samo aprila več kot tri milijone pravdnih stroškov

Zadnje poročilo Zvezni volilni komisiji (FEC) kaže, da je odbor Rešimo Ameriko aprila za Trumpove pravdne stroške plačal 3,3 milijona dolarjev.

Odvetniški družbi Blanche Law, ki jo je ustanovil Todd Blanche, ki Trumpa brani v New Yorku, kjer je obtožen poneverb poslovnih dokumentov, odbor dolguje 837 tisoč dolarjev. V prvih dveh tednih aprila je odbor družbi, ki Trumpa zastopa tudi v kazenskem pregonu zaradi odtujitve zaupnih dokumentov in spodnašanja izida volitev leta 2020, plačal 854 tisoč dolarjev, poroča Daily Beast.

Odbor Rešimo Ameriko dolguje tudi 168 tisoč dolarjev odvetniški družbi, povezani z odvetnikom Stevenom Yurowitzem, ki Trumpa prav tako zagovarja v New Yorku.

Apprentice
Trendi Trump jezen zaradi filma, ki so ga posneli o njem
Melania in Doland Trump
Novice Trump ne bo pričal na sojenju v New Yorku
Ne spreglejte