Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2024,
22.01

Osveženo pred

1 ura, 47 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
volitve ZDA Kamala Harris Joe Biden Donald Trump

Natisni članek

Četrtek, 8. 8. 2024, 22.01

1 ura, 47 minut

Donald Trump bi se rad soočil s Kamalo Harris

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
Donald Trump | Trump na soočenje na televiziji ABC News sprva nanj ni pristal in je predlagal soočenje na njemu zelo naklonjeni televiziji Fox News 4. septembra. | Foto Reuters

Trump na soočenje na televiziji ABC News sprva nanj ni pristal in je predlagal soočenje na njemu zelo naklonjeni televiziji Fox News 4. septembra.

Foto: Reuters

Nekdanji predsednik ZDA in kandidat ameriških republikancev Donald Trump na novembrskih predsedniških volitvah je v četrtek dejal, da bi sodeloval na treh televizijskih soočenjih s podpredsednico ZDA in predsedniško kandidatko demokratov Kamalo Harris v septembru. Televizija ABC pa je nocoj potrdila, da bo soočenje potekalo 10. septembra.

Kot je dejal Trump na novinarski konferenci na svojem posestvu Mar-a-Lago na Floridi, je v septembru pripravljen sodelovati na soočenjih s Harris na televizijah Fox, NBC in ABC. "Upam, da bodo to sprejeli," je po poročanju BBC namignil kampanji Harris.

Podrobnosti o tem, kje naj bi potekala soočenja in ali naj bi bilo prisotno občinstvo, ni navedel.

Joe Biden
Novice Biden: Če Trump izgubi, resno dvomim v miren prenos oblasti

Trump si je premislil, sprva na soočenja na ABC News ni pristal

Še pred odstopom predsednika ZDA Joeja Bidna od kandidature je bilo predvideno, da se bosta predsedniška kandidata demokratov in republikancev soočila 10. septembra na televiziji ABC News. Ta termin je potrdil tudi štab podpredsednice Harris, Trump pa sprva nanj ni pristal in je predlagal soočenje na televiziji Fox News 4. septembra.

Televizija ABS je nocoj na družbenem omrežju X potrdila, da bo soočenje Trumpa in Harris na tej televiziji potekalo 10. septembra. "Podpredsednica Harris in nekdanji predsednik Trump sta potrdila, da se bosta dogodka udeležila," so sporočili.

RFK, Robert F. Kennedy mlajši
Novice Kandidat za predsednika ZDA hotel pojesti mrtvega medveda, a ga je raje odvrgel v New Yorku

Trump je danes tudi napovedal, da bo v ponedeljek zvečer opravil intervju z Elonom Muskom, ki ga je označil za "pogumnega", ker je podprl njegovo predsedniško kandidaturo. Podrobnosti o tem, kje bo potekal intervju, prav tako niso potrjene, zelo verjetno pa bo objavljen na omrežju X, poroča BBC.

Vdor podpornikov Donalda Trumpa v kongres ZDA, 6. januar 2021.  | Foto: Reuters Vdor podpornikov Donalda Trumpa v kongres ZDA, 6. januar 2021. Foto: Reuters
Prenos oblasti po volitvah bo potekal mirno, če bodo volitve poštene, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes še dejal Trump. "Seveda bo prišlo do mirnega prenosa oblasti, kot je bilo tudi zadnjič," je zatrdil. Trump sicer poraza pred petimi leti ni priznal, njegovi privrženci pa so ob potrjevanju volilnega izida januarja 2021 vdrli v kongres, potem ko jih je pozval, naj gredo tja in se borijo.

Ne spreglejte