Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2013,
14.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dominique Strauss-Kahn Srbija

Torek, 17. 9. 2013, 14.18

8 let, 3 mesece

Dominique Strauss-Kahn začel svetovati srbski vladi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji direktor Mednarodnega denarnega sklada bo skušal spraviti v red Srbijo.

"Imate dobro politično ekipo, a gospodarske težave so zelo velike, jaz pa jih lahko rešim," je v Beogradu dejal nekdanji direktor Mednarodnega denarnega sklada, ki je pred letom in pol izgubil položaj zaradi spolnega škandala, danes pa prevzema položaj svetovalca za gospodarske zadeve srbski vladi. Dolgo se je namigovalo, da bo tako, od danes pa je to dejstvo. S Straussom -Kahnom se je dopoldne uradno sestalo srbsko vodstvo, prvi podpredsednik vlade Aleksandar Vucić, minister za finance Lazar Krstič in minister za kmetijstvo Saša Radulović.

"Jaz na Straussa - Kahna gledam kot na strokovnjaka, on je zame primeren za reševanje srbskih gospodarskih težav," je pred dnevi Aleksandar Vucić odgovoril na srbske dvome, da nekdanji predsednik Mednarodnega denarnega sklada ni ravno primeren za tako funkcijo. Obtožen je bil namreč, da je leta 2011 v newyorškem hotelu spolno napadel sobarico, razkrito pa je bilo tudi, da naj bi bil vpleten v mrežo prostitucije na mednarodni ravni.

Je o razliki med dobrim delom in dobrim značajem ter v obrambo Dominiquu Straussu - Kahnu dejal podpredsednik srbske vlade Aleksandar Vucić. Izjava je v pritignila veliko medijske pozornosti."S tem smo Srbiji naredili veliko reklame", pravijo nekateri v državi. Srbska vlada upa, da bo Dominique Strauss-Kanhn, strokovnjak za mednarodne denarne tokove, spravil v red srbske javne finance, pomagal modernizirati gospodarstvo in kmetijstvo ter rešil težavo brezposelnosti.

Delo pro bono Julija je Strauss-Kahn postal član nadzornega odbora ruskega sklada za neposredne naložbe in ruske banke za razvoj regij, finančnih institucij, ki sta v neposredni lasti ruske države. Tudi tam se je, tako kot v Srbiji, dvignilo nekaj prahu glede tega, ali je človek s tako pokvarjenim ugledom primeren za tak položaj. Je, je odločil Kremelj. Strauss-Kahn, ki se zadnje leto skuša vrniti v javno življenje, je julija nastopil na forumu v Sankt Peterburgu in dejal, da se bo posvetil samo še svetovanju. Koliko mu za svetovanje plačujejo Rusi, ni znano, Srbiji je ponudil, da bo tri mesece delal pro bono.

Ne spreglejte