Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2024,
21.17

Osveženo pred

45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,93
počitnice turisti protest plaža Majorka

Natisni članek

Nedelja, 11. 8. 2024, 21.17

45 minut

Domačini zasedli znano plažo: "Turisti, pojdite domov! Ubij turista!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,93
Majorka, plaža | Čeprav so bili protesti doslej mirni, so se po poročanju lokalnih medijev nedavno na Majorki pojavili grafiti z napisi "Ubij turista". | Foto Shutterstock

Čeprav so bili protesti doslej mirni, so se po poročanju lokalnih medijev nedavno na Majorki pojavili grafiti z napisi "Ubij turista".

Foto: Shutterstock

Znano plažo na Majorki je danes zasedlo kakih sto domačinov v znak protesta proti milijonom turistov, ki se vsako poletje zgrinjajo na ta španski otok, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Čeprav so bili protesti proti množičnemu turizmu na otoku doslej mirni, so se nedavno na Majorki pojavili tudi grafiti z napisi "Ubij turista".

"Ljudi želimo spomniti, čeprav le za nekaj ur, da plaža pripada vsem Majorčanom," je za časnik Diario de Mallorca povedal aktivist Eloy. Dejal je, da so turisti razumeli njihove zahteve. "Akcija ni uperjena proti njim, ampak proti turističnemu modelu," je poudaril.

Protest je potekal na plaži Playa de Palma na območju, znanem tudi kot Ballerman, priljubljenem med turisti.

Ena od plaž na Majorki.  | Foto: Shutterstock Ena od plaž na Majorki. Foto: Shutterstock

Tudi grafiti z napisi "Ubij turista"

Domačini na Majorki in v drugih delih Španije, priljubljenih med turisti, že več mesecev protestirajo proti množičnemu turizmu.

Čeprav so bili protesti doslej mirni, so se po poročanju lokalnih medijev nedavno na Majorki pojavili grafiti z napisi "Ubij turista", še poroča dpa.

Ne spreglejte