Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2013,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mehika rojstvo zloraba

Nedelja, 10. 2. 2013, 15.09

8 let

Devetletno Mehičanko, ki je rodila, sterilizirali. Je oče otroka njen očim?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Devetletno mehiško deklico, ki je nedavno rodila, so zdravniki prisilno sterilizirali. Policija še vedno ne ve, kdo je oče otroka, pojavljajo se namigovanja, da bi to lahko bil dekličin očim.

Devetletno Mehičanko z imenom Daphne, ki je konec prejšnjega meseca rodila v bolnišnici v Guadalajari, je prisilno steriliziral zdravnik, ki ji je pomagal pri porodu, kljub temu da je njena družina temu posegu nasprotovala. Mama deklice je zdaj sprožila postopek proti bolnišnici Zoquipan zaradi kršitve človekovih pravic, piše britanski Daily Mail.

Ločeno od tega pa se nadaljuje tudi policijska iskalna akcija izginulega domnevnega očeta otroka, 17-letnega fanta, ki je trenutno na begu pred oblastmi. Pojavljajo pa se nova namigovanja, ki pravijo, da je otroka v resnici zaplodil dekličin očim. Ta namigovanja je še okrepilo dejstvo, da dekličina družina ne želi sodelovati s policijo, nedavno so celo zapustili svoj dom v predmestju Guadalajare in odšli neznano kam. Sosedje družine so policiji medtem zaupali, da je očim deklice pred tem zlorabljal tudi svojo biološko hčer, z Daphne pa se je kopal in jo pretepal.

Deklica je zanosila pri osmih letih, to, da nosi otroka, pa je izvedela šele v sedmem mescu nosečnosti. Mama deklice naj se do prihoda v bolnišnico sploh ne bi zavedala, da je spolno občevanje pri tako mladih letih nezakonito. Glede na mehiško zakonodajo je namreč nezakonito vsako spolno občevanje z osebo mlajšo od 15 let, tudi če mladoletna oseba privoli vanj. Oblasti želijo zdaj v luči namigovanj o očetovstvu očima z DNK-testi morebitno nosečnost preveriti pri vseh dekličinih moških sorodnikih.

Ne spreglejte