SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čeprav je bila posiljena, se je 11-letnica odločila, da otroka obdrži

1

termometer

Čilski predsednik Sebastian Pinera je pohvalil "pogumno in zrelo" 11-letnico, ki je zanosila, potem ko je bila posiljena, in se odločila, da bo otroka obdržala.

Čile pretresa primer 11-letne deklice, ki je zanosila s partnerjem svoje mame, ki jo je v obdobju dveh let večkrat posilil. V intervjuju je dejala, da bo imela otroka rada, čeprav je oče nekdo, ki jo je zelo prizadel. "Tako bo, kot bi v rokah držala lutko," je dejala.

Njeno izjavo in odločitev, da obdrži otroka, je pohvalil čilski predsednik, ki sicer tako kot čilski zakoni splavu ostro nasprotuje. Ministru za zdravje je naročil, naj še posebej dobro poskrbijo za dekličino zdravje.

Lahko 11-letnica razume, kaj se ji dogaja? "Presenetila nas je s svojimi zrelimi besedami, ko je dejala, da bo kljub bolečini, ki ji jo je povzročil moški, ki jo je posilil, otroka obdržala in zanj skrbela," je dejal Pinera.

Forenzični psiholog Giorgio Agostini je do njegovih izjav kritičen. Dejal je, da deklica nima psihičnih ali čustvenih sposobnosti, da bi razumela položaj. "Kar govori predsednik, ni niti približno blizu psihološki resnici neke 11-letnice," je poudaril.

Razprava o splavu Dekličin primer je sicer zelo razburil čilsko javnost. Predvsem se je razvila razprava o splavu.

Tisti, ki splav podpirajo, trdijo, da je treba zakon spremeniti tako, da bo dovoljeval splave v posebnih primerih, kot so na primer posilstvo ali ogroženost življenja matere. Čile je namreč ena izmed redkih držav na svetu, kjer je umetna prekinitev nosečnosti popolnoma prepovedana tudi po posilstvu in tudi če je ogroženo življenje matere ali zarodka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin