Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2012,
21.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Izrael veleposlaništvo Facebook

Torek, 18. 12. 2012, 21.50

7 let, 12 mesecev

"Če bi bila Jezus in Marija še živa, bi ju Palestinci linčali"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izraelsko veleposlaništvo na Irskem se je znašlo v središču pozornosti po tem, ko je na uradni Facebookovi strani objavilo sporen status.

Izraelsko veleposlaništvo je namreč skupaj s fotografijo Jezusa in Marije na Facebooku zapisalo: "Misel o božiču … Če bi bila Jezus in njegova mati Marija danes živa, bi ju kot vse druge Jude brez zaščite Palestinci linčali v Betlehemu. Samo misel …" Čeprav je misel, ki so jo delili s svojimi prijatelji na Facebooku, že izbrisana, pa ni prvič, da je Izrael uporabil družabna omrežja za deljenje kontroverznih misli.

Veleposlaništvo je fotografijo s komentarjem odstranilo Zaradi vroče debate, ki se je razvnela takoj po objavi statusa, je izraelsko veleposlaništvo v Dublinu v uradni izjavi zapisalo: "Podoba Jezusa in Marije skupaj s poniževalnim komentarjem je bila objavljena brez dovoljenja administratorja strani. Odstranili smo fotografijo in komentar, pri tem pa se opravičujemo vsem, ki bi jih komentar užalil."

Izraelsko veleposlaništvo v Dublinu se je pozneje tudi odločilo, da za zdaj ukine svojo uradno Facebookovo stran. Vendar se ni zgodilo prvič, da bi takšen komentar pripotoval na Facebook ali kakšno drugo omrežje. Na Facebooku se je pred časom pojavil tudi komentar, da palestinski otroci vedo, kako izstreliti raketo zato, da bi ranili nedolžne izraelske otroke, ženske in moške. "Jabolko ne pade daleč od drevesa," je po poročanju Russia Today pisalo ob tem.

Del širše politike, hasbare Nekateri so celo prepričani, da je to le del njihove širše politike, ki jo imenujejo hasbara in bi jo lahko prevedli kot razlaga. Hasbara se uporablja za promocijo izraelskih misli, sicer se je pojavila v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, v zadnjem času pa z družabnimi omrežji dobiva nov zagon.

Ne spreglejte