Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2011,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

policija terorizem Velika Britanija

Torek, 3. 5. 2011, 14.15

8 let

Britanska policija aretirala pet osumljenih terorizma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Britanska policija je sporočila, da je v ponedeljek v bližini jedrske elektrarne Sellafield na severozahodu Anglije prijela pet moških, osumljenih terorističnih dejavnosti.

Pet moških, starih okoli 20 let, je policija aretirala, potem ko je ustavila njihov avtomobil v bližini jedrske elektrarne. Moški bangladeškega izvora naj bi posneli elektrarno. Slednjega uradni viri niso potrdili, policijski vir pa je potrdil, da vsi izvirajo iz Bangladeša in da živijo v Londonu. Povezave s smrtjo Osame bin Ladna naj ne bi bilo Londonska policija pa je sporočila, da so v štirih stanovanjskih enotah v vzhodnem Londonu v povezavi z aretacijami izvedeli preiskave na podlagi protiterorističnega zakona. Ob tem so zavrnili domneve, da naj bi bile aretacije povezane s smrtjo vodje teroristične mreže Al Kaida Osame bin Ladna, ki so ga v noči na ponedeljek v Pakistanu ubili pripadniki ameriške vojske. "Na tej stopnji ne vemo za nobene povezave z nedavnimi dogodki v Pakistanu," je sporočila policija.

Lokalna policija je sporočila, da so se aretirani "sumljivo obnašali", drugih podrobnosti pa niso razkrili. Aretirane so prepeljali v Manchester, kjer jih bodo zaslišali.

Al Kaida napovedala maščevanje Al Kaida in pakistanski talibani so po smrti njihovega vodje bin Ladna že napovedali maščevalne napade, več držav, med njimi tudi Velika Britanija, Francija in Italija, pa je uvedlo ostrejše varnostne ukrepe in prebivalstvo pozvali k previdnosti.

Gre za največji jedrski objekt v Evropi Sellafield je največji jedrski objekt v Evropi, v katerem je shranjena večina britanskega plutonija. Potem ko so na območju leta 2003 zaprli jedrsko elektrarno Calder Hall, prvo na svetu (odprto leta 1956), ki je proizvajala električno energijo v komercialne namene, se sedaj osredotočajo na razgradnjo starih jedrskih reaktorjev in predelavo porabljenega jedrskega goriva.

Ne spreglejte