Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2022,
21.42

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

2

Natisni članek

Velika Britanija Liz Truss

Sreda, 19. 10. 2022, 21.42

1 leto, 6 mesecev

Britanska notranja ministrica odstopila: Kršila sem pravila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

2

Suella Braverman | Suella Braverman, ki velja za predstavnico desnega krila konservativcev, se je sprva sama potegovala za položaj premierke, nato pa v začetku septembra zasedla ministrski stolček. | Foto Reuters

Suella Braverman, ki velja za predstavnico desnega krila konservativcev, se je sprva sama potegovala za položaj premierke, nato pa v začetku septembra zasedla ministrski stolček.

Foto: Reuters

Britanska ministrica za notranje zadeve Suella Braverman je danes odstopila. Kot razlog za to odločitev, ki je vnesla dodaten nemir v že tako krhko vlado premierke Liz Truss, je v odstopni izjavi navedla lastno kršitev pravilnikov, a hkrati priznala, da ima zadržke glede smeri aktualne vlade. Za njenega naslednika je bil imenovan Grant Shapps.

Kot je Suella Braverman navedla v izjavi, ki jo je poslala predsednici vlade in v celoti objavila na Twitterju, je danes z osebne spletne pošte poslala uradni dokument v zvezi z vladno migracijsko politiko.

To potezo je označila za napako, za katero sprejema odgovornost in se zato poslavlja s položaja. Pri tem je sicer izrekla tudi kritiko na račun dela vlade, ki ji očita, da je odstopila od svojih obljub na področju omejevanja nezakonitih migracij.

Suella Braverman, ki velja za predstavnico desnega krila konservativcev, se je sprva sama potegovala za položaj premierke, nato pa v začetku septembra zasedla ministrski stolček. Kot svojo prednostno nalogo je takrat opredelila oživitev spornega načrta za pošiljanje prosilcev za azil v Ruando. Bravermanova je sicer po poklicu odvetnica, v preteklosti je opravljala tudi vlogo generalne državne tožilke.

Naslednik že znan

Iz urada britanske premierke Liz Truss so medtem že potrdili, da je bil za novega notranjega ministra imenovan Grant Shapps, ki je v prejšnji vladi Borisa Johnsona opravljal funkcijo ministra za promet.

Britanska ministrica Liz Truss
Novice Liz Truss odstavila finančnega ministra Kwartenga
Ne spreglejte