Potrjeno: brezglavo truplo je pogrešana novinarka

Truplo brez glave, nog in rok, ki ga je naplavilo ob obali Köbenhavna, so identificirali kot posmrtne ostanke švedske novinarke Kim Wall, skrivnostno izginule s podmornice znanega izumitelja.

Kim Wall je pripravljala prispevek o Madsenu.

Kim Wall je pripravljala prispevek o Madsenu. Foto: Reuters

Madsen še vedno trdi, da ni nič naredil narobe. Madsen še vedno trdi, da ni nič naredil narobe. Foto: Reuters Obstaja "DNK-povezava med truplom in Kim Wall", je sporočila danska policija, ki preiskuje, kaj se je dogajalo 10. avgusta, ko so novinarko nazadnje videli živo na podmornici Petra Madsena. Podmornica je nekaj ur kasneje potonila, z nje pa so rešili le Madsena.

Izumitelj je sprva trdil, da je Wallovo živo spustil s podmornice ob obali danske prestolnice, čez nekaj dni pa je zgodbo spremenil in priznal, da se je na podmornici zgodila nesreča in da je 30-letnico pokopal na morju.

V ponedeljek je kolesar ob obali Köbenhavna opazil truplo, s katerega je nekdo odrezal glavo, roke in noge. Poslali so ga forenzikom, da bi ugotovili, ali gre za novinarko.

Madsen ne priznava krivde

Policija je razkrila še, da je bila na brezglavo truplo pritrjena kovina, da bi zagotovila potopitev trupla. Kri, ki so jo našli v podmornici, je prav tako novinarkina. Glavni preiskovalec Jens Moller Jensen ni želel ugibati, kaj se je na podmornici usodnega dne dogajalo oziroma kaj je vzrok smrti Wallove. Povedal je le, da na ostankih opravljajo obdukcijo in da še vedno iščejo odrezane dele trupla.

Policija je Madsena, za katerega sumijo, da je namenoma potopil 40-tonsko podmornico, ki jo je sam izdelal, obtožila uboja.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • čedomirbego / 28.08.2017. ob 09:01

    Prokleti morilec usrani, njemu bi trebalo zdaj rezati vse ude.Treba,ga je obesit na prvi kandelaber.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano