Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 7. 2020,
17.33

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

10

Natisni članek

Jair Bolsonaro Brazilija

Torek, 7. 7. 2020, 17.33

3 leta, 9 mesecev

Brazilski predsednik okužen s koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

10

Jair Bolsonaro | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro, znan po tem, da je novi koronavirus primerjal z manjšo gripo in se upiral nošenju zaščitne maske, je pozitiven na novi koronavirus. 

Test na novi koronavirus je pri brazilskem predsedniku Bolsonaru pokazal, da je ta okužen, je predsednik sam sporočil na brazilski televiziji. Kot poročajo mediji, je imel predsednik povišano temperaturo in še nekatere druge znake. Bolsonaro je vzel hidroksiklorokin in antibiotik azitromicin in se menda že počuti bolje.

Brazilija je ena od držav, ki jo je novi koronavirus najbolj prizadel. Do zdaj se je v tej južnoameriški državi okužilo 1.628.283 oseb, od tega samo včeraj 21.486. Za posledicami bolezni covid-19 je v Braziliji umrlo 65.631 ljudi.

Strokovnjaki domnevajo, da je okuženih tudi do petnajstkrat več, saj Brazilija močno zaostaja po številu opravljenih testov na milijon prebivalcev. 

"Manjša gripa", ki ji poveljuje vojaški general

Braziliji prav tako ni v pomoč, da njen predsednik Bolsonaro koronavirus primerja z "manjšo gripo". Čeprav je imela Južna Amerika čas, da bi se na razmere pripravila, saj so videli, kaj se dogaja najprej v Evropi in nato v ZDA, tega niso naredili.

Brazilski predsednik se celo udeležuje protestov proti ukrepom, ki so namenjeni preprečevanju širjenja virusa, ministrstvo za zdravstvo pa je, potem ko sta zaradi nestrinjanja odšla že dva njegova predhodnika, prevzel kar vojaški general. 

Z vetom proti nošenju mask v javnosti

Bolsonaro je v ponedeljek po navajanju STA dal veto na več določil zakona, ki na nacionalni ravni zahteva od državljanov nošenje zaščitnih mask v javnosti. Potem ko je že v petek preprečil obveznost podjetij, da za zaposlene zagotovijo maske, in oblasti, da jih zagotovijo za gospodarsko ranljive prebivalce, je v ponedeljek dal veto še na zahtevo, da maske nosijo tudi v zaporih, kot tudi na zahtevo, da podjetja zaposlene seznanijo s pravilnim nošenjem zaščitnih mask.

Ne spreglejte