SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bosanski terorist se je razstrelil v Iraku

1

termometer

Državljan Bosne in Hercegovine Emrah Fojnica, ki je bil obtožen za sodelovanje v napadu na ameriško veleposlaništvo v Sarajevu leta 2011, je umrl v Iraku, najverjetneje med samomorilskim napadom.

Novico o smrti 23-letnega Fojnice je objavil internetni portal Vijesti Ummeta, ki je blizu radikalnim islamskim skupinam v BiH in na Balkanu. Fojnica je umrl v petek v Iraku, portal pa ne navaja, kje točno je bil njegov napad. Pojasnili so, da je po dostopnih informacijah v Irak odšel, "da bi izvedel šehidsko (šehid je verski izraz v islamu, ki dobesedno pomeni žrtev, op. a.) operacijo in sodeloval v bojih z jopičem na sebi", s čimer so namignili, da je najverjetneje izvedel samomorilski napad z eksplozivom, pritrjenim na svoje telo.

Portal dodaja, da je njegov oče pozdravil mučeniško smrt sina v Iraku, ko so ga obvestili, da je umrl.

Fojnica je bil skupaj z Mevlidom Jašarevićem obtožen za napad na veleposlaništvo ZDA v Sarajevu leta 2011. Med sojenjem so obtožnico proti njemu umaknili, zatem pa je odšel v Sirijo in se tam pridružil islamskim borcem Islamske države Iraka in Levanta (Isil). Oblast v BiH je nedavno spremenila kazenski zakon, tako da je odhod na tuja krizna bojišča razglasila za kaznivo dejanje.

Zaradi suma sodelovanja z islamskimi skrajneži v Iraku in Siriji so včeraj na Kosovu aretirali 40 domnevnih islamskih skrajnežev in hkrati zasegli eksplozivne naprave, orožje in strelivo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin