Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 4. 2020,
14.45

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

5

Natisni članek

Boris Johnson Koronavirus

Nedelja, 12. 4. 2020, 14.45

4 leta

okrevanje bo nadaljeval v uradni premierjevi podeželski rezidenci

Boris Johnson zapustil bolnišnico: Zdravnikom dolgujem življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

5

Boris Johnson | Boris Johnson je v nedeljo zgodaj popoldan zapustil londonsko bolnišnice. Z njegovo vrnitvijo na delo ne bodo hiteli. | Foto Reuters

Boris Johnson je v nedeljo zgodaj popoldan zapustil londonsko bolnišnice. Z njegovo vrnitvijo na delo ne bodo hiteli.

Foto: Reuters

Britanski premier Boris Johnson, ki je zaradi okužbe z novim koronavirusom tri dni preživel tudi na intenzivnem oddelku bolnišnice St. Thomas' hospital v Londonu, je po tednu dni zapustil bolnišnico in bo okrevanje nadaljeval v uradni premierjevi podeželski rezidenci na severozahodu Londona. Ob tem se je zahvalil zdravniškemu osebju, ki mu "dolguje življenje".

ZDA koronavirus
Novice ZDA prehitele Italijo, v VB še niso dosegli vrhunca pandemije

Britanskega premierja Borisa Johnsona so preteklo nedeljo zvečer prepeljali v bolnišnico St. Thomas blizu Westminstrske palače, da bi opravili dodatne preglede, potem ko so mu 27. marca potrdili okužbo z novim koronavirusom. 

Zdravstveno stanje 55-letnika se je nato poslabšalo, premestili so ga na oddelek intenzivne nege, kjer je zaradi poslabšanja simptomov ostal tri noči. Johnson se je v soboto, prvič po tem, ko so ga odpustili z intenzivnega oddelka, javil in se zahvalil zdravstvenemu osebju.

V nedeljo zapustil bolnišnico

"Ne morem se vam dovolj zahvaliti, dolgujem vam svoje življenje," je premierjeve besede, namenjene zdravnikom, povzel BBC. Ta je v nedeljo zgodaj popoldan poročal, da je Johnson po tedni dni zapustil bolnišnico in da bo okrevanje nadaljeval v uradni premierjevi podeželski rezidenci v Chequersu. 

Z vrnitvijo ne bodo hiteli

Britanski politični vrh je ob tem opozoril, da z njegovo vrnitvijo na delo ne bodo hiteli. "Pričakujemo, da bo premier v naslednjih tednih počival in okreval, zunanji minister Dominic Raab pa ga bo še naprej nadomeščal. Zadolžen bo tudi za morebitno postopno omilitev ukrepov."

Pričakovati je, da bo Dominic Raab še več tednov nadomeščal Johnsona. | Foto: Reuters Pričakovati je, da bo Dominic Raab še več tednov nadomeščal Johnsona. Foto: Reuters

Britansko ministrstvo za zdravje pa je danes popoldne sporočilo, da je število mrtvih v Veliki Britaniji preseglo 10 tisoč, potem ko je za posledicami covida-19 umrlo še 737 ljudi. Umrlo je skupno 10.612 ljudi v bolnišnicah, poroča STA.

Število mrtvih je sicer manjše kot v prejšnjih dveh dneh, ko jih je umrlo skoraj tisoč, vendar pa ima Velika Britanija še vedno eno največjih dnevih smrtnosti zaradi covida-19 na svetu, poroča AFP. Danes so potrdili tudi 5288 novih primerov okužbe, skupno več kot 84 tisoč.

Britanska kraljica: Koronavirus nas ne bo premagal

"Veliko noč potrebujemo bolj kot kdajkoli," je v zapisu na družbenem omrežju dejala britanska kraljica. | Foto: Getty Images "Veliko noč potrebujemo bolj kot kdajkoli," je v zapisu na družbenem omrežju dejala britanska kraljica. Foto: Getty Images

Britance je ob velikonočnih praznikih v soboto zvečer nagovorila tudi kraljica Elizabeta II, ki je tudi poglavarka anglikanske cerkve.

"Koronavirus nas ne bo premagal," je dejala v svoji velikonočni poslanici. Letos bo velika noč drugačna za mnoge, vendar pa ni odpovedana, je poudarila 93-letna monarhinja.

"Veliko noč potrebujemo bolj kot kdajkoli," je še dodala v posnetem sporočilu, ki je bilo objavljeno na uradnem računu kraljeve družine na Twitterju. To naj bi bilo po poročanju BBC prvič, da je kraljica objavila velikonočno sporočilo.

Vir: STA

Preberite še:

Boris Johnson
Novice Boris Johnson zapustil intenzivno nego
Ne spreglejte