Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2016,
8.17

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Natisni članek

Bernie Sanders

Nedelja, 10. 4. 2016, 8.17

7 let

Boj demokratov je prepričljivo dobil Sanders, pri republikancih slavil Cruza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38
Bernie Sanders | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški demokrati so imeli v soboto strankarske volitve v zvezni državi Wyoming. Prepričljivo jih je dobil Bernie Sanders, ki je osvojil 56 odstotkov glasov, vodilna v tekmi za strankarsko predsedniško nominacijo Hillary Clinton pa je zbrala 44 odstotkov.

Potem ko je dobil volitve tudi v zveznih državah Wisconsin, Washington, Aljaska in Havaji, je Bernie Sanders zbirki zmag tako dodal še eno.


Hillary Clinton ima pred njim še vedno 200 glasov prednosti

Nekdanja senatorka in državna sekretarka Hillary Clinton je po številu zbranih delegatskih glasov še vedno v prednosti, saj je Wyoming Sandersu prinesel le 14 novih delegatov. Clintonova ima pred njim še vedno 200 delegatskih glasov prednosti.

Clintonovi se glede na javnomnenjske raziskave obeta zmaga v ključnih zveznih državah New York in Pensilvaniji, kjer bodo strankarske volitve 19. in 26. aprila.

Cruz slavil že četrtič zapored

Pri republikancih je Ted Cruz na konvenciji v Coloradu dobil 34 delegatov. Tudi Cruz je tako zmagal že četrtič zapored, a milijarder Donald Trump v republikanski tekmi za predsedniško nominacijo še vedno prepričljivo vodi. Doslej je zbral 746 delegatov, Cruz pa 538. Za nominacijo jih je potrebnih 1237.

Ne spreglejte