SiolNET. Novice Svet
0,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

BiH zaradi migracij zapira dele meje s Srbijo in Črno goro

0,46

termometer

Maljevac Velika Kladuša meja migranti
Foto: Reuters

Bosna in Hercegovina bo fizično zaprla 15 lokacij na mejah s Srbijo in Črno goro, prek katerih migranti nezakonito prihajajo v državo, je danes napovedal predsedujoči svetu ministrov BiH Denis Zvizdić. Predsedujoči predsedstvu BiH Milorad Dodik je predlog že zavrnil, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Po današnji seji sveta ministrov je Zvizdić še dejal, da bo obrambna ministrica Marina Pendeš zaprosila predsedstvo za dovoljenje, da na mejo napoti inženirski bataljon, ki bi fizično zaprl lokacije, prek katerih migranti nezakonito vstopajo v BiH.

"Lokacije so natančno določene (...)," je med drugim na novinarski konferenci dejal Zvizdić. Dodal je, da je eden od sklepov tudi vzpostavitev skupnih patrulj obmejne policije BiH in Srbije.

Milorad Dodik je v odzivu predlog zavrnil in napovedal, da BiH ne bo fizično zaprla meje s Srbijo in Črno goro. "Dobro vemo, da je vrhovni poveljnik oboroženih sil predsedstvo BiH, in jaz kot predsedujoči predsedstvu ne bom dovolil zaprtja meja (...)," je dejal Dodik in dodal, da bi morali rešitev glede prihoda migrantov v BiH rešiti v dialogu s Srbijo in Črno goro in ne s pošiljanjem vojske na meje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin