Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 8. 2020,
7.55

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Natisni članek

Donald Trump Joe Biden

Petek, 14. 8. 2020, 7.55

3 leta, 8 mesecev

Biden za obvezno nošenje mask v ZDA, Trump to zavrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Joe Biden | Foto Reuters

Foto: Reuters

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden je v četrtek predlagal uvedbo obveznega nošenja zaščitnih mask proti koronavirusu po vseh ZDA. Njegov republikanski protikandidat, sedanji predsednik Donald Trump je to zavrnil in Bidna obtožil, da politizira virus.

Joe Biden
Novice Biden in Harrisova s skupnimi močmi proti Trumpu

Joe Biden je ukrep predlagal, potem ko so v ZDA v sredo našteli 1499 smrti zaradi koronavirusa, kar je največ od maja. Skupno število smrtnih žrtev covid-19 je tako že več kot 167.000. Predlagal je, da rešijo življenja s tem, da vsi naslednje tri mesece obvezno v javnosti nosijo maske.

Trump: Udarila nas je kitajska kuga

Ameriški predsednik Donald Trump je odgovoril, da se Biden nenehno moti glede koronavirusa, zanemarja znanost in potiska naprej levičarske politike. Dodal je še, da se Biden zavzema, da bi vse Američane za naslednje mesece zaklenili v njihove kleti. Biden je sicer dejal, naj uvedbo mask uzakonijo guvernerji držav, s čimer bi lahko rešili 40.000 življenj. Opozoril je, da je bilo odpravljanje ukrepov proti pandemiji prehitro in brez smernic zvezne vlade.

Trump se je ob izbruhu pandemije norčeval iz tistih, ki nosijo maske. Uporaba zaščitne maske v ZDA velja tudi za politično opredelitev. Trumpovi podporniki tako ponosno zavračajo maske, demokrati pa jih z enakim ponosom nosijo. Trump je masko prvič uporabil v javnosti šele julija, v četrtek pa je spet sejal dvom o njihovi koristnosti. "Domoljubni Američani nosijo maske. Mogoče so imenitne, mogoče so v redu, mogoče pa niso tako v redu," je dejal.

Trump je v četrtek znova zavrnil vsakršno odgovornost za to, da je pandemija od vseh držav na svetu najbolj prizadela prav ZDA. "Mene nihče ne krivi za nič. Udarila nas je kitajska kuga, česar ne bomo pozabili. Udarila nas je kitajska kuga," je dejal.

Kamala Harris
Novice Biden si je s to izbiro prislužil pohvale
Ne spreglejte