SiolNET. Novice Svet
1,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi bilo to lahko novo zdravilo proti bolezni covid-19? #video

1,61

termometer

Farmacevtska družba Merck je sporočila, da bo v ZDA zaprosila za dovoljenje za uporabo svojega zdravila proti bolezni covid-19, potem ko je to v kliničnih študijah pokazalo dobre rezultate. Zdravilo molnupiravir v obliki tablet je pri visoko tveganih bolnikih opazno zmanjšalo možnost hospitalizacije ali smrti, so sporočili iz podjetja.

Glede na začasne rezultate študije je bilo v 29 dneh po okužbi hospitaliziranih 7,3 odstotka bolnikov, ki so prejeli molnupiravir, umrl ni nobeden. V skupini, v kateri so prejeli placebo, je bilo hospitaliziranih ali je umrlo 14,1 odstotka bolnikov, poročajo tuje tiskovne agencije.

V tretjo fazo klinične študije so vključili 775 ljudi, pri katerih so potrdili blažjo ali zmerno obliko bolezni covid-19.

Iz podjetij Merck in Ridgeback Biotherapeutics so sporočili, da nameravajo čim prej vložiti prošnjo za odobritev zdravila za nujno uporabi v ZDA, ustrezne prošnje pa nasloviti tudi na pristojne regulatorje po vsem svetu. Iz podjetij Merck in Ridgeback Biotherapeutics so sporočili, da nameravajo čim prej vložiti prošnjo za odobritev zdravila za nujno uporabi v ZDA, ustrezne prošnje pa nasloviti tudi na pristojne regulatorje po vsem svetu. Foto: Reuters

V EU je izmed zdravil za uporabo pri covidu-19 že odobren remdesivir, uporabljajo pa tudi nekatera druga, kot so deksametazon in zdravila s protitelesi.

Janez Tomažič Novice Infektolog svari: To ni čudežno zdravilo proti koronavirusu covid testiranje Novice Tisoč odmerkov zdravila za zdravljenje covid-19 že v Sloveniji Pfizer Novice Konec leta na trgu zdravilo proti covid-19 Servier, Mediator, sojenje Digisvet Francosko sodišče: proizvajalec je prikrival, da so tablete Mediator morilske Covid-19 raziskave Novice Poceni zdravilo rešitev za prenatrpane bolnišnice zaradi covid-19?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin