Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
21. 12. 2017,
8.43

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Natisni članek

Melbourne Avstralija

Četrtek, 21. 12. 2017, 8.43

6 let, 4 mesece

V množico v Melbournu zapeljal duševni bolnik; ni bil teroristični napad

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Melbourne Avstralija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Voznik, ki je zapeljal v množico ljudi v Melbournu, je 32-letni avstralski državljan, afganistanskega rodu. Policija je sporočila, da je voznik uživalec drog in duševni bolnik, ki je namerno zapeljal v množico.

Po dogodku so 19 pešcev odpeljali v bolnišnice, med njimi jih je sedem v kritičnem stanju.

Eden od očividcev je povedal, da je skozi okno videl, kako se po ulici s približno sto kilometri na uro pelje športni terenec. Voznik je prevozil rdečo luč in zapeljal v množico, ki je prečkala prehod za pešce, nato pa je trčil v steber signalizacije za tramvaj.

Policija je storilca takoj po dogodku aretirala, prav tako še enega mimoidočega, ki je snemal tragične prizore po nesreči. Za slednjega je kasneje ugotovila, da je imel s seboj v torbi več nožev. Policija sicer dvomi, da sta aretirana med seboj povezana.

Resno stanje enega od otrok

Med poškodovanimi naj bi bil tudi predšolski otrok, s hujšo poškodbo glave. Njegovo zdravstveno stanje je po poročanju CNN zelo resno. Policija je voznika prijela, po navedbah avstralskih oblasti pa ni šlo za teroristični napad.



Incident spominja na tistega, ki se je zgodil januarja, ko je na istem kraju avtomobil zapeljal v množico. Takrat je umrlo šest ljudi, trideset jih je bilo ranjenih. Tudi tedaj incidenta niso obravnavali kot teroristično dejanje. 
 

Eksplozija plinske jeklenke v nakupovalnem centru

Mediji poročajo, da je kmalu po napadu v središču Melbourna, prišlo do več eksplozij v nakupovalnem središču v mestu Frankston. Priče trdijo, da so slišale vsaj štiri eksplozije. Obiskovalce so evakuirali. Po prvih informacijah naj bi eksplodiralo več plinskih jeklenk, dogodka pa naj ne bi bila povezana. 

Ena najprometnejših ulic

Policija je sporočila, da je malo po 16.30 po lokalnem času aretirala voznika. Ob tem je aretirala še enega moškega. Ulica Fliders je ena najprometnejših cest v Melbournu, ki povezuje železniško postajo z mestnim središčem. Ulica je bila v času pred nesrečo polna pešcev in voznikov.

Ne spreglejte