Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 8. 2015,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

begunci tragedija Avstrija Madžarska

Sobota, 29. 8. 2015, 17.20

8 let

Avstrijska policija preprečila novo tragedijo beguncev (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Avstrijska policija je odkrila nov tovornjak z begunci, v katerem so bili tudi trije otroci, ki so jih v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico, poročajo tuje tiskovne agencije.

Otroci so bili v kritičnem stanju zaradi dehidracije, pomanjkanja kisika in visoke vročine. Zdravniki so ocenili, da bi otroci, če jih ne bi rešili, kmalu umrli.

V tovornjaku 26 beguncev V tovornjaku, ki so ga ustavili nedaleč od meje z Nemčijo, je bilo 26 ljudi.

Voznika tovornjaka so aretirali, otroke in njihove starše pa so namestili v bolnišnici v mestu Braunau. Begunci so iz Sirije, Afganistana in Bangladeša.

Voznik poskusil pobegniti Romunski voznik se je sicer skušal najprej izogniti nadzoru prometa in je, ko je videl policijski avto za seboj, najprej pospešil.

To je že drugi podoben dogodek v Avstriji v zadnjih dneh. Pred dvema dnevoma so namreč južno od Dunaja odkrili tovornjak z 71 razpadajočimi trupli beguncev.

Četverica osumljenih za množično smrt beguncev sicer ostaja v priporu na Madžarskem.

Po prepričanju policije je med osumljenci tudi voznik tovornjaka. Gre za tri Bolgare in Afganistanca, ki so jih aretirali v petek na Madžarskem.

Člani tihotapske mreže Osumljeni so po oceni avstrijske policije manj pomembni člani ene od številnih tihotapskih mrež, ki prežijo na tisoče migrantov, ki se skušajo prebiti v Evropo.

V Avstriji se medtem nadaljuje preiskava tragedije, v kateri je umrlo 71 ljudi, domnevno Sircev. Kot poročajo avstrijski mediji, se preiskava zdaj osredotoča na določitev natančnega časa in vzroka smrti žrtev. Tovornjak s trupli so odkrili v četrtek, žrtve pa naj bi se zadušile.

Če bo preiskava pokazala, da so bili ljudje mrtvi že v času, ko je tovornjak prispel v Avstrijo, bo glavno odgovornost za preiskavo tragedije prevzela Madžarska.

Petnajst kvadratnih metrov za 71 nesrečnikov Po poročanju avstrijskega časnika Oesterreich so se ljudje zadušili dobro uro po tistem, ko so jih zaprli v hladilni tovornjak, in to najprej otroci. V prostoru, velikem 15 kvadratnih metrov, je bilo namreč zaprtih 71 oseb.

Ne spreglejte