SiolNET. Novice Svet
6,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstrijka žrtvovala življenje, da je pomagala ljudem v Ukrajini #foto

6,55

termometer

Britanska fotoreporterka Jess Daly je v Ukrajini tri tedne preživela na terenu z ekipo medicinskega bataljona. V tem času je spoznala bolničarko Natalio, ki je življenje izgubila med evakuacijo. "Oni so prostovoljci. Pomagajo ljudem in državi, čeprav s tem ogrožajo svoje življenje," je za BBC povedala Dalyjeva. Ob novici o smrti Natalie pa je na Twitterju zapisala, da je bila čudovita oseba, prostovoljka in bolničarka, ki je pomagala številnim ljudem. 

Fotoreporterka Jess Daly je tri tedne preživela v Ukrajini, v bližini mesta Dnipro. "Stacionirana sem bila v več mestih in vaseh. Vseskozi so nas obstreljevali, granate so padale ne glede na to, kaj je bila tarča. Bilo je barbarsko," je čas v Ukrajini opisala Dalyjeva. 

Na terenu je spremljala medicinski bataljon, kjer je spoznala bolničarko Natalio. Ta je življenje izgubila v času evakuacije. "Natalia je nudila pomoč mnogim žrtvam vojne in bila del številnih ključnih evakuacij. Bila je čudovita oseba, prostovoljka in bolničarka," je ob novici o njeni smrti Dalyeva zapisala na Twitterju. 

Kot je na Twitterju objavil ameriški politični strateg Jason Jay Smart, so se 1. julija v Kijevu poslovili od Avstrijke Natalie Frauscher iz Innsbrucka. 

"Zanje je zelo nevarno. Oni so prostovoljci, ki svoje življenje tvegajo za to, da pomagajo ljudem in Ukrajini," je za BBC povedala britanska fotoreporterka. 

V fotografski objektiv je ujela vsakodnevno življenje bolničarjev, ki nesebično pomagajo ljudem. Na Twitterju Dalyjeva deli svoje zapise o tem, kar je videla in doživela na napadenem območju. 

Kot je še povedala za BBC, se na vojno območje namerava vrniti konec novembra. 

Protest v Cetinju Novice Se lahko srhljivi ukrajinski scenarij ponovi še kje v Evropi? Lisičansk, Ukrajina Novice Tolikšni bi lahko bili stroški obnove Ukrajine #vŽivo Ruska tv Novice "Moramo jih zlomiti. Nimamo alternative."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin