SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ameriški lobisti naj bi za odcepitev Republike srbske od BiH zahtevali preveč denarja

3

termometer

Predsednik Republike srbske Milorad Dodik trdi, da je imela njegova entiteta možnost postati neodvisna. Ponudbo za odcepitev so prejeli od ZDA, a so ameriški lobisti zahtevali preveč denarja.

Dodik je v sinočnji oddaji Ćirilica na srbski Happy TV razkril šokanten podatek, ko je govoril o možnosti odcepitve Republike srbske od Bosne in Hercegovine. "Če se želite od nekoga oddaljiti, ga morate najprej dobro poznati, spoznati njegovo psihologijo in presoditi, kaj namerava. Tudi leta 2006 smo z mojimi sodelavci razmišljali na ta način. Če želimo zmanjšati pritisk ZDA na Republiko srbsko, moramo najti Američana, ki bo delal za nas," je voditelju oddaje dejal Dodik.

Dodikova ekipa je zato tedaj odpotovala v Washington, da bi poiskali primerno skupino ljudi, ki bi lobirala za odcepitev Republike srbske od BiH. Dodik je dodal, da so se zavedali, da so tovrstne usluge precej drage.

Ko so v ZDA našli primerno skupino ljudi, so jih ti obiskali v Republiki srbski in skupaj so naredili strategijo. Eden izmed ameriških lobistov je Dodiku postavil vprašanje: "Predsednik, ali si želite neodvisnosti?" Dodik je seveda odgovoril pritrdilno, lobist pa mu je odvrnil, da je za neodvisnost treba plačati. "Ko mi je povedal ceno, sem zamrznil," je ankdoto z ameriškimi lobisti pred gledalci Happy TV pojasnil Dodik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin