SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ameriški dijak načrtoval bombni napad na oregonsko srednjo šolo

3

termometer

Komaj 17-letni Grant Acord je načrtoval napad na svojo lastno šolo v Oregonu, vendar pa so oblasti za njegove načrte izvedeli še pred napadom in mu napad tudi preprečile.

Ameriški najstnik Grant Acord je oblikoval načrt, kako bo napadel svojo lastno šolo, pri tem pa se je zgledoval po tragediji na srednji šoli Columbine v Koloradu. Acord je načrtoval razstreliti šolo, zaradi česar pa bo obtožen poskusa nasilnega napada in sestavljanja in posedovanja uničevalne naprave potem, ko so v njegovi sobi našli šest različnih tipov eksploziva, piše Independent.

Tragedijo na šoli Columbine je želel še preseči Okrožni tožilec John Haroldson je za medije povedal, da se je Acord zgledoval po množičnem streljanju na srednji šoli Columbine, do katerega je prišlo leta 1999, vendar je želel to tragedijo še preseči. Acordu bodo sodili kot odrasli osebi, čeprav še ni dopolnil 18 let.

Acorda so aretirali potem, ko so prejeli anonimni namig, da izdeluje bombo, s katero namerava razstreliti srednjo šolo West Albany. Acord pa naj bi po besedah tožilca Haroldsona svoje načrte zapisal na papir, imel je tudi kontrolni seznam in natančno določen čas ter potek napada. Policija je preiskala tudi srednjo šolo, kjer pa ni našla nikakršnih bomb.

Ni znano, zakaj je želel šolo razstreliti Haroldson je še dejal, da Acord ni imel težav v šoli. "Kadarkoli je takšen primer, da mladostnik želi ubiti ljudi, je treba pogledati tudi njegovo duševno stanje," je povedal po poročanju Independenta. Tožilec je še dodal, da najstnik ni imel določene tarče. "Ne morem poudariti dovolj, kako smo lahko srečni, da smo posredovali," je povedal. "Ko sem pregledal dokaze v tem primeru, sem se šele začel zavedati, kaj bi se lahko zgodilo."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin