SiolNET. Novice Svet
5,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ameriška policija v domu za ostarele našla 17 umrlih

5,61

termometer

New Jersey
Foto: Reuters

V domu za ostarele v New Jerseyju v ZDA je policija našla polno trupel v mrtvašnici. Zaradi novega koronavirusa se je število umrlih močno povečalo, institucije pa se zato spoprijemajo s težavami.

V enem največjih domov za ostarele v ameriški zvezni državi New Jersey je policija našla 17 trupel. Tja so se oblasti odpravile po tem, ko so dobile namig, da imajo v domu kar v vrtni lopi shranjeno večje število umrlih. Ob prihodu v lopi niso našli mrtvih, je bila pa nabito polna manjša mrtvašnica v domu za ostarele, je poročal BBC. 

Pri številnih umrlih potrdili koronavirus

Za zdaj še ni znano, ali je 17 starostnikov umrlo zaradi novega koronaviusa, je pa v tem domu za ostarele v zadnjem času umrlo kar 68 ljudi. Od tega so pri 26 umrlih pred tem s testom potrdili prisotnost novega koronavirusa. Konec tedna so oblasti v domu od oblasti zahtevale 25 vreč, kamor bi spravili pokojne. 

New Jersey Foto: Reuters

Nekaj trupel so prestavili v hladilnico v sosednjo bolnišnico, nekatere pa odpeljali v pogrebni zavod. V domu za starostnike so si po novem sami priskrbeli svoj tovornjak s hladilnico, kjer bodo lahko shranjevali umrle do prevzema pogrebnih služb.

Okuženi številni oskrbovanci in zaposleni

Omenjeni dom za ostarele lahko sprejme 700 oskrbovancev, ti pa nato živijo v eni od dveh stavb v sklopu institucije. Svojci umrlih so ob teh dogodkih izrazili razočaranje in zaskrbljenost, saj jih pred smrtjo sorodnikov in prijateljev ni nihče obvestil o zdravstvenem stanju oskrbovancev. Od začetka pandemije so okužbo z novim koronavirusom v omenjenem domu potrdili že pri 76 oskrbovancih in 41 zaposlenih. 

70 tisoč okuženih in več kot tri tisoč mrtvih

Ameriška zvezna država New Jersey je ena od bolj prizadetih držav v krizi z novim koronavirusom. Okužbo z virusom so do zdaj potrdili pri 71 tisoč ljudeh, umrlo pa je najmanj 3.100 ljudi. Po podatkih oblasti živi v domovih za ostarele v tej zvezni državi okoli 60 tisoč ljudi, okoli deset odstotkov oskrbovancev pa je okuženih z novim koronavirusom, še poroča BBC.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin