Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 4. 2020,
7.14

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,61

8

Natisni članek

Koronavirus ZDA

Petek, 17. 4. 2020, 7.14

4 leta

Ameriška policija v domu za ostarele našla 17 umrlih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,61

8

New Jersey | Foto Reuters

Foto: Reuters

V domu za ostarele v New Jerseyju v ZDA je policija našla polno trupel v mrtvašnici. Zaradi novega koronavirusa se je število umrlih močno povečalo, institucije pa se zato spoprijemajo s težavami.

V enem največjih domov za ostarele v ameriški zvezni državi New Jersey je policija našla 17 trupel. Tja so se oblasti odpravile po tem, ko so dobile namig, da imajo v domu kar v vrtni lopi shranjeno večje število umrlih. Ob prihodu v lopi niso našli mrtvih, je bila pa nabito polna manjša mrtvašnica v domu za ostarele, je poročal BBC. 

Pri številnih umrlih potrdili koronavirus

Za zdaj še ni znano, ali je 17 starostnikov umrlo zaradi novega koronaviusa, je pa v tem domu za ostarele v zadnjem času umrlo kar 68 ljudi. Od tega so pri 26 umrlih pred tem s testom potrdili prisotnost novega koronavirusa. Konec tedna so oblasti v domu od oblasti zahtevale 25 vreč, kamor bi spravili pokojne. 

New Jersey | Foto: Reuters Foto: Reuters

Nekaj trupel so prestavili v hladilnico v sosednjo bolnišnico, nekatere pa odpeljali v pogrebni zavod. V domu za starostnike so si po novem sami priskrbeli svoj tovornjak s hladilnico, kjer bodo lahko shranjevali umrle do prevzema pogrebnih služb.

Okuženi številni oskrbovanci in zaposleni

Omenjeni dom za ostarele lahko sprejme 700 oskrbovancev, ti pa nato živijo v eni od dveh stavb v sklopu institucije. Svojci umrlih so ob teh dogodkih izrazili razočaranje in zaskrbljenost, saj jih pred smrtjo sorodnikov in prijateljev ni nihče obvestil o zdravstvenem stanju oskrbovancev. Od začetka pandemije so okužbo z novim koronavirusom v omenjenem domu potrdili že pri 76 oskrbovancih in 41 zaposlenih. 

70 tisoč okuženih in več kot tri tisoč mrtvih

Ameriška zvezna država New Jersey je ena od bolj prizadetih držav v krizi z novim koronavirusom. Okužbo z virusom so do zdaj potrdili pri 71 tisoč ljudeh, umrlo pa je najmanj 3.100 ljudi. Po podatkih oblasti živi v domovih za ostarele v tej zvezni državi okoli 60 tisoč ljudi, okoli deset odstotkov oskrbovancev pa je okuženih z novim koronavirusom, še poroča BBC.

Ne spreglejte