Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2013,
9.37

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
denar napaka

Natisni članek

Četrtek, 18. 7. 2013, 9.37

8 let, 4 mesece

Američan zaradi napake PayPala za trenutek postal multibilijarder

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Neki moški iz ZDA je pred kratkim v svojem e-poštnem nabiralniku odprl sporočilo z izpisom stanja na svojem plačilnem računu na PayPalu in doživel precejšen šok.

Ko je 56-letni Chris Reynolds iz Pensilvanije odprl svoj izpis stanja, se je tam namreč bohotila gromozanska 17-mestna številka, dobrih 92 bilijard ameriških dolarjev (točno kar 92.233.720.368.547.800 dolarjev).

Bil bi milijonkrat bogatejši od najbogatejšega Zemljana V tistem trenutku je bil Reynolds, vsaj na papirju, najbogatejši Zemljan, pred njegovim "premoženjem" pa bi se lahko skril tudi sicer najbogatejši človek na svetu, mehiški telekomunikacijski magnat Carlos Slim, čigar premoženje je bilo v tistem trenutku kar milijonkrat manjše od Reynoldosovega.

Za primerjavo: premoženje Mehičana v tem oziru znaša "zgolj" 73 milijard ameriških dolarjev, letni svetovni bruto družbeni proizvod pa po drugi strani z 72 bilijoni dolarjev predstavlja le tisočinko premoženja nesojenega superbogataša.

Na računu ga je pričakala velika ničla Kot vedno, dobre stvari trajajo le kratek čas, zato se je kaj kmalu končala tudi saga o Reynoldsovem velikem bogastvu. Takoj po prejemu izpisa se je namreč prijavil na svoj račun na PayPalu, kjer pa ga je pričakala velika in nič kaj nadpovprečna ničla.

Pri omenjenem podjetju so v tistem trenutku očitno že spregledali svojo napako, moškega pa so pozvali, naj jim potrdi svoje osebne podatke, saj njegov račun v nasprotnem primeru ne bo več uporaben.

Poplačal bi ameriški javni dolg V intervjuju za neko medijsko hišo je Reynolds dejal, da bi, če bi denar lahko obdržal, poplačal ameriški javni dolg, kupil pa bi tudi filadelfijsko bejzbolsko ekipo. Družba PayPal je medtem tudi uradno priznala svojo napako in dejala, da bo določen znesek namenila humanitarni organizaciji po Reynoldsovem izboru.

Ne spreglejte