14-letnik zaplesal sredi ceste. Policija brez usmiljenja.

V Savdski Arabiji tamkajšnja policija nima posluha za sredi ceste plešoče dečke. V mestu Džeda so aretirali 14-letnika, ki je s svojim plesom ustavil promet na cesti.

Krajši videoposnetek dečka je postal pravi hit na Twitterju. Na posnetku deček zmoti promet, ko sredi prehoda za pešce začne plesati ob zvokih Macarene, uspešnice iz 90. let prejšnjega stoletja.

Dečka na posnetku, ki je bil na družbenih omrežjih prvič objavljen že lani, je policija zaslišala, potem ko so ga obtožili neprimernega obnašanja v javnosti. Da so ga aretirali, je v javnost prišlo šele zdaj.

Na družbenih omrežjih nekateri uporabniki dečka branijo in ga slavijo kot junaka, drugi menijo, da je bilo njegovo obnašanje nemoralno.

Nacionalnost najstnika ni znana, prav tako ne to, ali ga bo javni tožilec uradno obtožil. Uradniki in sodniki v Savdski Arabiji imajo široka pooblastila, kar zadeva aretacije in kaznovanje otrok v tej konservativni državi.

Stroga moralna policija

V začetku meseca so v mestu Taif aretirali pevca Abdalaha Al Šahanija zaradi t. i. daba, plesnega giba, na odru med glasbenim festivalom. Omenjeni plesni gib je v kraljevini prepovedan, ker naj bi spodbujal zlorabo drog.

Prejšnji mesec so aretirali mlado žensko, potem ko se je na spletu pojavil posnetek, na katerem se po arheološkem najdišču sprehaja v kratkem krilu. Neimenovano žensko je pridržala moralna policija in jo obtožila nošenja nespodobnih oblačil.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano