SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Župani pred vlado zahtevali Mramorjevo razrešitev (foto in video)

0

termometer

Delegacija županov je danes predsedniku vlade Miru Cerarju predala zbrane izjave z zahtevo po razrešitvi ministra za finance, Dušana Mramorja.

K odstopu so v Skupnosti občin pozvali po določitvi povprečnine za prihodnji dve leti. Ta za občine ni sprejemljiva. Kot pravijo, je veliko nižja, kot bi po zakonu o financiranju občin morala biti. Prejeti bi morali povprečnino 652,60 evra in ne 522 evrov, kot je to določeno za leti 2016 in 2017 v zakonu o izvrševanju proračunov. Po njihovi oceni ta znesek ne dosega niti višine, ki bi zagotavljala minimalno vzdržnost.

Opozarjajo, da država občinam nalaga vedno nove obveznosti, hkrati pa jim krči prihodke. Kot so zapisali, želijo s predajo izjav opozoriti na nevzdržnost situacije, po kateri minister krši obstoječo zakonodajo brez vsakršnih posledic. Zanje to ni sprejemljivo, saj opozarjajo, da bo za občine in njihove prebivalce kršitev pomenila izjemno negativne učinke.

Podpisane izjave županj in županov je predsednik SOS Ivan Žagar predal državnemu sekretarju v kabinetu predsednika vlade, Tadeju Slapniku, in sodelavki, pristojni za področje lokalne samouprave, Mojci Stropnik. Zagotovila sta, da bosta sporočilo in podpisane izjave županj in županov predala predsedniku vlade.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin