Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
16.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

žled elektrika Postojna

Četrtek, 6. 2. 2014, 16.53

8 let

Župan Postojne zanika neodzivnost, sam prevzel štab civilne zaščite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na občini Postojna zanikajo, da župan Jernej Verbič republiškega štaba civilne zaščite ne bi zaprosil za pomoč. V Postojni bodo sicer v 20 urah dobil dva 800-kilovatna agregata iz Bratislave.

Na občini priznavajo, da pisnega zaprosila ni bilo, a zagotavljajo, da je Verbič že vse od začetka sodeloval pri vseh dogovorih, tudi glede potreb po pripadnikih Slovenske vojske.

Minister Jakič: Nekateri župani bolj, drugi manj odzivni pri zaprosilu za aktivacijo vojakov Minister za obrambo Roman Jakič je na novinarski konferenci po današnji seji vlade med drugim opozoril, da so bili nekateri župani zelo odzivni pri zaprosilih civilni zaščiti za aktivacijo pripadnikov Slovenske vojske, drugi pa žal ne. Da je bil med slednjimi postojnski župan Verbič, je povedal tudi poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan.

S postojnske občine pa so danes sporočili, da je Verbič sodeloval na vseh sestankih in pri vseh dogovorih, na katerih so natančno določili potrebe občine, tudi po pripadnikih Slovenske vojske, in na katerih so določili okvirni termin prihodov agregatov. Obenem se je dogovarjal o zagotovitvi zmogljivejših agregatov iz drugih držav EU, še vedno pa preučujejo tudi možnost zagotovitev agregatov zavezništva Nato.

Šestan je sicer danes opozoril tudi na težave z obveščanjem prebivalstva v tej občini, zato je tamkajšnji župan po njegovih besedah imenoval nov "krizni štab". Delo bosta pomagala organizirati tudi dva regijska poveljnika civilne zaščite z Obale in iz Murske Sobote, informiranje prek letakov je že steklo, je še pojasnil Šestan.

Da je Verbič imenoval nov območni štab civilne zaščite, so potrdili tudi na občini. Potem ko je v sredo razrešil bivšega poveljnika in njegovega namestnika, bo poveljstvo območnega štaba začasno prevzel župan sam.

Pričakujejo agregate iz Slovaške in Italije V Postojni bodo v 20 urah dobil dva 800-kilovatna agregata iz Bratislave, pričakujejo pa tudi, da bodo v 24 urah prispeli še trije agregati iz Italije. Postojna z okolico se bo dalj časa napajala izključno z uporabo agregatov.

Prebivalcem Postojne bodo preko lokalnih medijev dali navodila o nadaljnjem ukrepanju, v roku 24 ur pa bodo skušali na vsako hišno številko dostaviti letak z navodili in nujno potrebnimi informacijami. Če bo treba, bodo vzpostavili tudi obveščanje javnosti z avtomobili preko zvočnih obvestil.

Občane ob tem pozivajo, naj primerno zaščitijo svojo lastnino, saj so opazili, da v nočnih urah prihaja do tatvin. Opozarjajo jih tudi na previdnost zaradi lomljenja ledu.

Ne spreglejte