SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Župan, ki je zmagal za en glas (video)

3

termometer

 | Foto:
Za župana občine Postojna je bil v drugem krogu volitev z enim glasom prednosti izvoljen Igor Marentič, ki je premagal dolgoletnega župana Jerneja Verbiča.

Občinska volilna komisija je preštela še po pošti prispele glasovnice in ugotovila, da je Marentič v volilni tekmi ostal v prednosti.

V Postojni je bil namreč izid nedeljskega drugega kroga županskih volitev najtesnejši med vsemi občinami. Kandidat skupine volivcev Marentič je dobil pet glasov več od dozdajšnjega župana Jerneja Verbiča, prav tako kandidata skupine volivcev.

Lista Skupaj-Poper je podala ugovor zoper delo volilnih organov Zato bi lahko na izid odločilno vplivale glasovnice, prispele po pošti. Prispelo jih je šest, občinska volilna komisija pa jih je preštela ob 14. uri. Kot je pojasnila predsednica občinske volilne komisije Mateja Geržina, je bilo med njimi pet glasov namenjenih Verbiču, eden pa Marentiču, kar pomeni, da je župan z enim samim glasom prednosti postal Marentič.

Lista Skupaj-Poper, ki je na letošnjih lokalnih volitvah za županskega kandidata v Postojni predlagala dosedanjega župana Jerneja Verbiča, se je glede na tesen izid volitev odločila, da bo na občinsko volilno komisijo podala ugovor zaradi suma nepravilnosti pri delu volilnih organov.

O tem, ali je zahteva za ponovno štetje upravičena, bo odločala občinska volilna komisija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin