SiolNET. Novice Slovenija
0,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zunanji ministri Slovenije, Hrvaške in Italije brez podpisa skupne izjave

0,87

termometer

Zunanji ministri, Anže Logar | Srečanje zunanjih ministrov Slovenije, Hrvaške in Italije - Anžeta Logarja, Gordana Grlič Radmana in Luigija Di Maia, na katerem so razpravljali o priložnostih za skupno sodelovanje v jadranskem prostoru. | Foto: STA
Srečanje zunanjih ministrov Slovenije, Hrvaške in Italije - Anžeta Logarja, Gordana Grlič Radmana in Luigija Di Maia, na katerem so razpravljali o priložnostih za skupno sodelovanje v jadranskem prostoru. Foto: STA

Zunanji ministri Slovenije, Hrvaške in Italije, Anže Logar, Gordan Grlić Radman in Luigi di Maio na današnjem srečanju v Trstu, na katerem so govorili o razglasitvi hrvaške in italijanske izključne gospodarske cone v Jadranu, niso podpisali tristranske izjave. Logar je po srečanju povedal, da so izjavo uskladili, niso pa je podpisali.

Kot poroča Primorski dnevnik, se je srečanje v Trstu zaključilo po dobri uri. Pred novinarje je stopil samo vodja slovenske diplomacije, ki je dejal, da so ministri uskladili skupno izjavo, niso pa je podpisali, piše STA.

Ključno sporočilo izjave je po Logarjevih besedah "skupno sodelovanje pri upravljanju Jadrana". Sledilo bo še eno tristransko srečanje "na ekspertni ravni", je napovedal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin