Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 10. 2014,
19.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Janković Damjan Damjanovič

Nedelja, 5. 10. 2014, 19.28

8 let

Zoran Janković: Hvaležen sem, da se dobro delo ceni (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Stari in očitno tudi novi ljubljanski župan Zoran Janković je ob objavi rezultatov vzporednih volitev, ki kažejo na njegovo močno zmago v prvem krogu, kot je dejal, pomirjen.

Prepričan je, da so Ljubljančani nagradili dobro delo iz preteklosti in pokazali, da verjamejo v načrtovane projekte.

"Hvaležen sem, da se dobro delo ceni," je med drugim dejal Janković. Ob tem se je zahvalil tako volivcem, ki so mu ponovno izkazali zaupanje, kot tudi sodelavcem na mesti občini in v volilnem štabu. "Imam najboljšo ekipo," je ponovil.

"Pomirjen sem" "Pravzaprav sem pomirjen. Veseli me, da so se Ljubljančani prav odločili in, kot kaže, zagotovili zmago tudi naši listi v mestnem svetu," je dejal. Lista Zorana Jankovića je namreč – sodeč po vzporednih volitvah – slavila z 49,1 odstotka glasov.

Na vprašanje, kako ocenjuje močno podporo v Ljubljani po polomu na zadnjih parlamentarnih volitvah, pa je dejal, da je želel svoje delo in razvoj z ljubljanske spraviti na državno raven, a državljani tega niso sprejeli. Medtem pa so Ljubljančani čutili in videli izvedene projekte in verjamejo v tiste, ki jih še napoveduje njegova ekipa. Prav tako "niso padli" na razne zgodbice in hišne preiskave, je dejal. Ponovil je, da je program stranke PS, ki jo vodi, edini pravi za izhod države iz krize.

Vzporedne volitve, ki jih je izvedla Mediana, kažejo, da je Janković na današnjih županskih volitvah zmagal v prvem krogu s 63,8 odstotka glasov.

Damjanovič: Upam, da bodo Ljubljančani zadovoljni s tem, kar imajo Direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, ki je glede na rezultate vzporednih volitev z dobrimi 19 odstotki podpore izgubil boj za županski stolček prestolnice, je čestital Jankoviću za "konkretno zmago". Obenem je izrazil upanje, da ljudje ne bodo več tarnali in bodo zadovoljni s tem, kar imajo. Napovedal pa je tudi, da njegova politična pot še ni končana, saj kot je dejal, bo z eno nogo vedno v politiki.

Damjanovič se je tudi zahvalil vsem, ki so se udeležili volitev v prestolnici in izkazali "mestno pripadnost, da ne rečem tudi državotvorno držo". Priznal je Jankovićev uspeh, a obenem izrazil zadovoljstvo tudi s svojim dosežkom.

"Pokazali smo, da obstajajo alternative" "Pokazali smo, da obstajajo alternative in verjamem, da so tudi drugi kulturni menedžerji, ki so z mano v tem cehu, ponosni name, da smo predstavili to, da delamo dobro in ustvarjamo za javno dobro," je povedal. Kot je dodal, se veseli ponedeljka, ko bo šel v Slovensko filharmonijo.

Damjanovič je dejal tudi, da nikoli ne bo mogel imeti take "mašinerije", kot jo ima Janković, a če se bo udeležil prihodnjih volitev, bo šel nanje z močnejšo ekipo. Poleg tega verjame, da se bo marsikdo, ki se danes ni upal pojaviti v njegovi družbi, takrat pojavil. "In takrat bomo bistveno močnejši," je poudaril.

Na vprašanje, čemu pripisuje takšen izid, je odgovoril, da je "več ali manj vse lahko jasno" glede na nizko volilno udeležbo. Kljub vsemu pa Damjanovič upa, da ljudje "ne bodo več tarnali, da bodo zadovoljni s tem, kar imajo, in da gremo jutri s polno paro naprej".

Ne spreglejte