SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

ZNP: Odpustitev Jankoviću neljubega novinarja Jake Elikana ni naključje

4

termometer

V ZNP-ju so presenečeni in zaskrbljeni zaradi informacije, da so v časopisni hiši Finance odpovedali delovno razmerje dolgoletnemu novinarju Jaki Elikanu.

"Gre namreč za novinarja, ki je v zadnjih letih v Financah največkrat raziskoval sporne posle družine Zorana Jankovića, ljubljanskega župana in zamrznjenega predsednika Pozitivne Slovenije. Zaradi njegovega pisanja je politični mogotec tožil Finance, njegov sin Jure Janković pa je Elikanu grozil celo s smrtjo," so zapisali v Združenju novinarjev in publicistov (ZNP).

"Odpoved delovnega razmerja novinarju, ki je bil kritičen do Zorana Jankovića, je toliko bolj skrb vzbujajoča, ker Pozitivna Slovenija sestavlja vlado, mandatarka Alenka Bratušek skupaj s stranko pa še naprej v celoti podpira Zorana Jankovića. Ne samo da je ta še vedno predsednik stranke, ki sestavlja vlado, njegov vpliv je opaziti tudi po ljudeh, ki se v zadnjem času omenjajo kot možni ministri," so še zapisali v združenju in dodali, da odpustitev Jankoviću neljubega novinarja v času, ko Jankovićeva stranka sestavlja vlado, tako ni naključje. Zato tudi ne verjamejo pojasnilu Petra Frankla, direktorja in odgovornega urednika Financ, da odpoved ni politično motivirana, niti ni posledica kakšnih pritiskov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin