SiolNET. Novice Slovenija
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žilni kirurg Zimmermann zavrnil vse očitke na račun svojega dela

0,90

termometer

 | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Zdravnik Janez Zimmermann je danes na novinarski konferenci v Celju zavrnil vse očitke na račun svojega dela. Povedal je, da so vsi očitki izmišljeni in plod zavisti treh žilnih kirurgov iz Slovenije. "V zadnjih 15 mesecih sem v Trstu operiral 460 bolnikov s težavami na ožilju in nihče ni imel zapletov po operaciji," je dejal Zimmermann.

Izpostavil je tudi štiričlansko družino iz Srbije, ki jo je operiral. Ko je zahteval denar za opravljanje operacije, so mu namreč začeli groziti po SMS-sporočilih. Zimmermann meni, da je afera, v kateri se mu očita malomarno zdravljenje, izbruhnila zaradi pomanjkanja denarja za žilne operacije v Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

"Kolegi, ki mi očitajo malomarnost, so imeli vsako leto kakšen smrten primer"

Po Zimmermannovih besedah se je v Slovenijo kot zdravnik žilne kirurgije vrnil pred desetletjem, k njemu pa je prišlo veliko bolnikov. Med njimi jih je več kot tisoč iz celjske regije, saj so razočarani nad delom osebja žilnega oddelka celjske bolnišnice, je dejal.

[video: 58780 / ]

"Zavist mojih kolegov se je stopnjevala do odprtega sovraštva. Ti kolegi, ki mi očitajo malomarno zdravljenje, pa so imeli vsako leto kakšen smrten primer in so prejeli tudi opomine. Gre za hudo obliko nasilja teh kolegov nad menoj, zato se sprašujem, kje je njihova srčna kultura," je dejal Zimmermann. Napoveduje, da bo ustrezno dokumentacijo o treh zdravnikih dostavil ustreznim organom.

Možino so novinarji izzvali in zapeljali s svojimi zgodbami

Pojasnil je tudi, da je ZZZS po izbruhu afere odprl telefonsko linijo za pritožbe bolnikov, ki jih je operiral, a ker ni bilo nobene graje na njegovo delo, je zavod po tednu dni linijo zaprl.

Zimmermann je poslal odprto pismo predsedniku Zdravniške zbornice Slovenije Andreju Možini, v katerem je izrazil zaskrbljenost, da so ga novinarji izzvali in zapeljali s svojimi zgodbami. Za pismo se je odločil, ker naj bi ga k temu spodbudili njegovi bolniki, ogorčeni nad dogajanjem v medijih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin