SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Židan: Prišel je čas, ko je treba konsolidirati položaj ljudi

3

termometer

Socialni demokrati ne pristajajo, da vse, kar se dogaja dobrega, konča v t.i. javno-finančni konsolidaciji, ampak je prišel "čas, ko je potrebno zlasti konsolidirati položaj ljudi".

Tako je v nagovoru ob začetku prve seje konference SD v Portorožu poudaril strankin predsednik Dejan Židan.

Kot je spomnil Židan, je SD konec lanskega leta dobila novo vodstvo z nalogo socialni demokraciji vrniti položaj, ki ga Slovenija potrebuje: "Slovenija potrebuje politično stranko, ki v vsakem svojem dejanju razmišlja, kaj je dobro za ljudi."

Prišel je čas za novo obdobje Prvak SD je opozoril tudi na predvolilno obljubo o tem, da je treba "končati tisto obdobje, ko se je razmišljalo samo o sanaciji bank, o nekaterih ukrepih, ki jih od nas zahteva Evropska unija, o ukrepih, ki slišijo na ime finančna konsolidacija, povsem na stranski tir se je pa dalo interese zaposlenih, interese upokojencev, interese mladih ljudi".

To obdobje se zdaj končuje, je ocenil Židan. Po njegovih besedah je v tem trenutku v Sloveniji prisotna razprava, kaj narediti z gospodarsko rastjo ter ali mora iti vsa gospodarska rast "za to, da dokazujemo, kako smo pridni pred imaginarno Evropsko komisijo, da dokazujemo, da so naše banke kapitalsko preveč ustrezne, in nekatere druge stvari, ki nimajo neposredne povezave z blaginjo ljudi". Socialni demokrati vedo, da to ni tako, je poudaril Židan.

Zato zahtevajo, naj bodo zaposleni, upokojenci in ljudje, ki jim je težko, soudeleženi pri zdajšnjih gospodarskih rezultatih.

"Mi ne pristajamo na razpravo, da vse, kar se dogaja dobrega, konča v t. i. javno-finančni konsolidaciji. Prišel je čas, ko je treba zlasti konsolidirati položaj ljudi," je poudaril predsednik SD, ki je hkrati pojasnil, da bi imelo to za posledico večjo potrošnjo in večjo gospodarsko aktivnost.

Volitve najvišjih organov stranke Na današnji konferenci bodo strankini delegati izvolili vodstvo konference, ki je najvišji organ stranke med kongresoma, ter obravnavali politične in strateške usmeritve slovenske socialne demokracije v prihodnje.

Za predsednika konference kandidira zgolj Bojan Kontič, za podpredsedniško mesto pa kandidirata Darja Lavtižar Bebler in Martina Vuk. Konference se udeležuje 69 delegatov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin