Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 7. 2014,
15.44

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ljubljana MOL koncesija

Petek, 18. 7. 2014, 15.44

5 let, 5 mesecev

Železniški zdravstveni dom Ljubljana ostal brez koncesije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mestna občina Ljubljana (MOL) je Železniškemu zdravstvenemu domu Ljubljana danes vročila odločbo o odvzemu koncesije za zdravstveno dejavnost na primarni zdravstveni ravni.

Na občini pojasnjujejo, da so to storili, ker dom niti v podaljšanem roku ni želel podpisati pogodbe o koncesiji.

"Nepravilnosti trajajo že vrsto let" Na ljubljanski občini pravijo, da nepravilnosti v Železniškem zdravstvenem domu Ljubljana trajajo že vrsto let, občina pa si aktivno prizadeva najti rešitev in doseči sporazum za zagotovitev zakonitosti izvajanja programov v omenjenem zdravstvenem domu že vse od leta 2009.

Ker se jim po mnogih poskusih v več letih ni uspelo dogovoriti, je računsko sodišče zahtevalo, da se financiranje brez podeljene koncesije preneha. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je tako 30. junija lani zdravstvenemu domu odpovedal pogodbo o financiranju programov osnovne zdravstvene dejavnosti.

Železniški zdravstveni dom sprožil upravni spor Predstavniki vseh vpletenih so nato poiskali tri rešitve za nadaljnje izvajanje programov v osnovni zdravstveni dejavnosti v obsegu, ki ga je do konca junija lani za območje Ljubljane financiral zavod. Ljubljanski mestni svet je potrdil rešitev s podelitvijo koncesije na podlagi vloge za eno leto.

Železniški zdravstveni dom je vlogo za koncesijo na občino oddal septembra lani, hkrati pa je sprožil tudi upravni spor. MOL je odločbo o koncesiji za programe na primarni ravni izdala proti koncu novembra lani, pogodbo o koncesiji pa bi moral zdravstveni dom podpisati sredi marca letos.

"Koncesijska pogodba mora biti usklajena z odločbo o koncesiji" "Železniški zdravstveni dom je z raznimi postopkovnimi manevri zavlačeval s podpisom pogodbe, dokler je ni 20. maja samovoljno spremenil in poslal na MOL. S pravnega vidika to seveda ni sprejemljivo, saj mora biti koncesijska pogodba usklajena z odločbo o koncesiji. Žal Železniški zdravstveni dom tega ne sprejme in tudi v podaljšanem roku na MOL ni poslal podpisane predložene koncesijske pogodbe, zato je bilo potrebno izdati odločbo o odvzemu koncesije," so zapisali na MOL v sporočilu za javnost.

Ne spreglejte